ПРОКУРОР ЗАМІСТЬ ЗАЛІЗНИЧНИКА, АБО ЮЩЕНКО ВКОТРЕ ДОПОМАГАЄ ЯНУКОВИЧУ

10 березня 2013, 08:53
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
237

Всі люди Віктора Ющенка рано чи пізно стають людьми Віктора Януковича


На відміну від опозиції, Віктор Янукович серйозно готується до президентських виборів 2015 року.

Нещодавно він зробив крок, який може серйозно зміцнити його позиції у Львівській області. Мова йде про заміну залізничника на прокурора – замість Михайла Костюка головою Львівської обласної державної адміністрації став Віктор Шемчук.

Відставка Костюка ставала більш-менш прогнозованою після серії критичних статей про нього у газеті “Експрес”. Прослідковувалося чітке президентське замовлення, яке вдалося дослідити журналістам: спочатку підкупити видання, а коли це не вдалося, закрити газету. Виконавцем виступав Михайло Костюк. Коли він ганебно провалив президентську місію і центральні статті в кожному четверговому випуску “Експресу”, розходячись мільйонними накладами, були присвячені йому, відставка Михайла Костюка була лише питанням часу.

Віктор Шемчук – типова тушка в помаранчевому таборі. Він людина Віктора Ющенка. А всі люди Віктора Ющенка рано чи пізно стають людьми Віктора Януковича, як і сам Віктор Ющенко в обмін на спокій для себе і родини став людиною Віктора Януковича – ще під час президентських виборів 2010 року, відбираючи на Галичині своїм “противсіхством” голоси від Юлії Тимошенко. Шемчук був заступником Генерального прокурора України, а Луценко навіть хотів проштовхнути його в генеральні. Тепер шемчуки засуджують луценків. А ще нинішній очільник Львівщини був 33-ім у списку “Нашої України”, проте символічна цифра – вік Христа – не змусила його задуматись і згодом він переметнувся до групи Жванії, який згодом переметнувся до Партії регіонів. Тут же опинився і Віктор Шемчук.

Схоже, ситуацію 2010 року знову хочуть повторити на Львівщині – щоправда, в дещо змодифікованому виді. Очевидно, Віктор Ющенко балотуватиметься в президенти України, хоча прекрасно розуміє, що втрачену булаву йому не повернути. Але знову ж таки задля власного спокою і спокою родини він укотре готовий прислужитись Януковичу і відтягти на Галичині декілька відсотків голосів від опозиційних кандидатів. Обидва Віктори сподіваються, що їхній тезка їм у цьому допоможе. Для Януковича ж головне не стільки набрати голоси на Львівщині, скільки відібрати їх у Яценюка, Кличка і Тягнибока. Прокурор для цієї ролі підходить ідеально.

 

9.03.2013

 

Анатолій ВЛАСЮК
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.