Зима, або Третя світова у Києві

12 березня 2013, 15:16
Власник сторінки
Журналист
0
945
Зима, або Третя світова у Києві

Київ, ніби столиця, а сніг у ньому прибирають наче це село Хацапетівка.

Київ, ніби столиця, а сніг у ньому прибирають наче це село Хацапетівка, а якщо бути точним, то не прибирають. Чи може для комунальників взимку зима несподівано почалась? Хоча, якщо подумати, то вони частково винні у даній ситуації, бо основна вина лежить на чиновниках. Саме вони не виділяли гроші на новий транспорт і обладнання, і саме вони відмовили безлічі фірм, які пропонували свої послуги по прибиранню вулиць. Але з комунальників теж вина не знімається, бо навіть зі своєю відсталою технікою, вони могли краще розчищати вулиці і приїжджати на виклики. Прикладом у цій ситуації має бути Японія та Німеччина. На приклад, у Японії в деяких регіонах снігу випадає 10 метрів буквально за декілька днів! І що, розчищають, ніяких заторів та надзвичайних ситуацій. А в Німеччині спеціальні машини, які розсипають сіль точно по грамах. Кожного дня на бортовий комп’ютер в машині приходить норма, на які вулиці скільки потрібно грам солі. А що в нас? Йде дідусь із каструлею і щедро посипає дороги сіллю.

Що ж робиться з дорогами зараз? На тротуарах лід, а дороги, наче після війни. Подивишся на все це, і ненароком згадуєш слова чиновників перед Євро 2012, що дороги в нас будуються по європейським технологіям, і, що вони збудовані на віка. Зараз це досить кумедно звучить. Але це сміх крізь сльози. З приводу європейських доріг, то у нас просто не має технологій, щоб укладати такі ж дороги, як в Європі, в нас їх укладають як раніше в радянські часи. Хто зна, коли і до нас доберуться європейські технології, коли забудуть про вислів: «Де закінчується асфальт, починається Україна»? Сподіваємося, що ми доживемо до цих часів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.