Над Білою Церквою двадцять п’ятий раз зійшла «Кобзарева зоря»

15 березня 2013, 13:14
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
491
Над Білою Церквою двадцять п’ятий раз зійшла «Кобзарева зоря»

Організаторам конкурсу - Центральній міській бібліотеці та Білоцерківській «Молодій Просвіті» - довелося докласти зусиль, щоб розмістити у залі всіх бажаючих взяти участь в конкурсі

 Ну що б, здавалося, слова...

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється – ожива,

Як їх почує!.. Знать, од Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть меж люди!

Поезію Тараса Григоровича Шевченка неможливо читати зі спокійним серцем, посьорбуючи холодну колу. Її, як гарячий чай, ковтаєш, обпікаючись емоційністю і тугою за занапащеною долею українців. Поеми Шевченка – це дзвін шабель і заграви повстань у «Гайдамаках», гуркіт гармат у «Тарасовій ночі», розбиті на дрібні осколки надії у «Катерині» та передчуття відродження українства у «Холодному Ярі». Саме таку гаму почуттів вкотре довелося пережити під час конкурсу «Кобзарева зоря», який ось уже двадцять п’ять років проходить у нашому місті.

Організаторам конкурсу, працівникам Білоцерківської центральної міської бібліотеки та членам білоцерківської «Молодої Просвіти», довелося докласти чималих зусиль, щоб хоч розмістити у приміщенні всіх бажаючих позмагатися за перемогу, адже конкурсантами воліли стати як школярі молодших класів, так і творча молодь, яка давно закінчила школу. Рівень майстерності виконавців був високим. 

Особливо творчо до спадщини Кобзаря підійшли учні гімназії №1 та студенти Білоцерківського професійно-технічного училища №5 ім. П.Р.Поповича. Перші чарували журі витонченими, професійно поставленими номерами, а другі були нестримними і переконливими, «качаючи» справжню чоловічу харизму. Юнаки взагалі дуже гарно виступили, бо, слухаючи Владислава Швеця (Білоцерківське професійно-технічне училище №5 ім. П.Р.Поповича), Ярослава Сергієнка (економіко-правовий ліцей), Іллю Мірошниченка (ЗОШ №7), захоплюєшся силою і мужністю Тарасового революційного слова. Яскравими «зірочками» показали себе Марта Хілецька (ЗОШ №18), Вілена Халявицька (ЗОШ №4), Анна Ніколаєць (БСШ №1) та Наталія Лавренюк (КНУКіМ).    А переможцем конкурсу «Кобзарева зоря» стала учениця гімназії №1 Наталія Полтавець (театральна студія «Пролог», керівник Тетяна Яковенко), яка виконала композицію «Зоре моя вечірняя…»

Оголошуючи імена переможців, голова журі Костянтин Климчук сказав: «Сьогодні немає тих, хто програв. Ми всі виграли, бо чули живе і мудре слово Тараса Шевченка, яке житиме у серці  кожного конкурсанта і члена журі!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: конкурс,Тарас Шевченко,Молода Просвіта,Кобзарева зоря
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.