Quid prodest?

17 березня 2013, 12:44
Власник сторінки
0
480

...


Еволюція вже криком кричить: «Отямтеся!»

Почну із гіпотетичного прикладу для заклопотаних питаннями справедливості.
Уявіть собі таку ситуацію. Одружилися чоловік з жінкою. Як правило претендентів на одну і ту ж жінку ; відповідно і претенденток на одного і того ж чоловіка, як мінімум по одному. Але поки що стається так, що одружуються певний чоловік з певною жінкою. І, як ми розуміємо, конкуренти залишаються при своїх інтересах. Та наші (сподіваюсь) щасливі молодята навіть не підозрюють, що їх конкуренти не сплять , а працюють над вдосконаленням законодавства.
Відтепер наші одружені(по закону!) щотижня повинні приймати участь в тендері на право хто з ким буде спати в наступні сім днів. Справедливо? Справедливо. Це ж скільки креативу додасть таке законодавче нововведення в сімейні стосунки. Мова йде про те, що в умовах нинішньої суспільної організації людство дійшло того, що далі може йти лише ось той справедливий законодавчий маразм. Звичайно, можна рухатись звичним шляхом: поживемо - побачимо. Але тоді навряд чи такі дії підпадають під поняття розумних.
Основна теза, яку я хочу донести , це те, що за нинішніх умов суспільної організації боротьба за владу ведеться не для того, щоб в майбутньому персоналії від влади організовували будь-що і тендери в тому числі, а потім їх програвали. За двадцять років прикладів більш ніж достатньо… Так кортіло написати:-І яким треба бути дурнем, щоб цього не розуміти(!?) Але б тоді виявився звичайним невігласом я. Бо це нормально на сьогодні., коли людина вміє вдосконалюватись в одному напрямку, наприклад, в питаннях програмування і т.д. І зовсім не тому, що вона нездатна освоїти технологію вирощування цукрових буряків і технологію вирощування бичків,свиней одночасно, а саме тому, що їй елементарно не вистачить часу. Відтак цілком логічним і природнім є те, що в інших питаннях програміст покладається на того, хто займається випічкою хліба, поставками молока, м’яса…А тепер будьте уважні, шановний читачу, бо саме в цьому зазорі(проґалині) природного нерозуміння криється бацила(похідна) шахрайства в тому числі і політичного.
Для прикладу можна взяти той же захист Гостинного двору в м.Києві, яким опікується вже славнозвісна «Свобода». І тут зовсім неважливо свідомо чи ні організатори цієї і подібних їм акцій користуються цим «природнім нерозумінням» громадян, яких вони закликають до «боротьби». 

Quid prodest?**- саме з цього питання все і починається. Що, наприклад, отримають пересічні учасники ? В кращому випадку, це згадку про участь в реаліті-шоу. Адже мало хто із читачів піддасть сумніву те, що найпросунітіша частина інтелігенції із числа лікарів, вчителів, студентів( не кажучи вже про людей робітничих професій) можуть осягнути весь комплекс питань лише з закликів«Захистимо Гостинний двір!»
Навіть оминаючи глобальні питання, зокрема те, що інфраструктура міста знаходиться під постійним тиском технологічних змін, лишається ще багато питань для науковців,для інженерів,для юристів і т.д. Та й це ще пів біди. В прямому і переносному значенні бідою може скінчитись спроба пересічного громадянина зрозуміти різницю між муніципальною(громадською) і приватною власністю. Пригадайте Леоніда Черновецького. Або И. Герегу, яка претендує на посаду керівника муніципальної власності…
Що може отримати ВО «Свобода»? Сподіваюсь, я не перегнув палицю щодо комерційних здібностей О.Тягнибока і його найближчого оточення, і першою причиною активності назву ту, що дозволить А.Іллєнку «кришувати»(здавати в оренду) квадратні метри після реконструкції. Про дивіденди від резонансу я вже мовчу. Бо якщо це не так, то тоді ситуація зовсім кепська для О.Тягнибока, як для політика тай ще дальновидного. Адже тоді це означає те,що фактичні акціонери вже АТ «Свобода» ставлять за мету рейдерські захоплення, а О.Тягнибок навіть не здогадується, що він є лише інструментом.Іншиш варіантів торкатись не буду, а нагадаю ось цю сентенцію, якою керуються адекватні(при пам’яті) інвестори-попит породжує пропозицію. Цікаво, який попит можна сформувати у когось, якщо для того когось не передбачено прибутку? Виявляється,можна!?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.