Між МС і ЄС - йдеться не стільки економіку і політику, скільки про modus vivendi

23 березня 2013, 09:20
Власник сторінки
журналіст
0
102

До ЄС треба дозріти, до МС візьмуть такими лохами, якими є

Мені, чесно кажучи, глибоко начхати на кампанію навколо МС, яку проштовхує Медвед через свій "Укр.вибір". Те, що манни небесної там не буде, для мене ясно і без усякої пропаганди. Поза тим, зрозуміло, що МС - це лише перший крок реалізації "снов о чем-то большем", про що в Кремлі знають, але вголос не говорять. Точніше, говорять, але через своїх шавок в українському політикумі і доморощеному "православному" (точніше - політико-православному) середовищі. 

В порядку ліричного відступу: Медвед, окрім того, що він кум Путіна і має якісь грошенята для масовки і організації проплачених тусняків, ледве чи має якийсь реальний вплив на державну владу в Україні. Янукович цього просто би не допустив - і з міркувань інстинкту самозбереження, і просто з суто особистих причин. Не знаю, чи справді у Хама з Медведом дійшло до рукоприкладства, як про те говорили в 2004-м, але обидва один одного явно недолюблюють...

Ну гаразд. Для обивателя ж, як і для держави, це питання, з одного боку, самозбереження (нинішня держава, правда, зі своїми заграваннями то з МС, то з ЄС, нагадує хлопа, який одним задом намагається всістися на двух зустрічних поїздах - ця херня називаєтья "багатовекторністю"), з іншого - здатності чи нездатності змінюватися відповідно до зростаючих світових стандартів. І не лише стандартів ведення бізнесу, громадянських прав тощо. І взагалі не в стандартах справа. Йдеться про вищий порядок цінностей, пропонованих цивілізованим Заходом ще з часів глушилок "ворожих голосів", як альтернативу в старі часи радянщині, а нині пост-радянському Сходу.

Схід - що з нього взяти? - він готовий нас "полюбити" такими "кувшинными рылами", які ми зараз. Він не вимагає самовдосконалення, роботи над собою і суспільством і міжособистісної гігієни (як там у Пілсудського - Naród wspaniały, tylko ludzie chuje - правда, про поляків сказано, але звучить так, ніби про українців теж). Позиція ж Заходу приблизно така: чуваки, нема проблем, але хочете бути з нами - станьте одними з нас. Наведіть у себе порядок. Дайте нормальні умови для бізнесу. Прийміть закони, згідно з європейськими нормами. Зробіть щось із вашими ментами-костоломами доки їх обивателі не почали просто на вулицях відловлювати і підвішувати за яйця на флагштоки замість державного прапора. Поремонтуйте дороги, бо це ж блін вобще, крвмть. Навчіть чиновників не хамити журналістам і обивателям. Коротше кажучи: доведіть, що Україна - справді не Росія (принаймні не нинішня Росія), як трандів один з ваших минулих презів, і зробіть з вашого задуп'я передмурівок цивілізації на Сході. І буде і вам, і нам щастя, але насамперед - вам.

А задуп'я на Сході нас і такими, якими ми є, прийме - тут напрягатися не треба, аби стати "проріхою на людстві" розміром в одну шосту земного суходолу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.