УДАР проти вилучення підручників української історії зі шкільних бібліотек!

23 березня 2013, 09:47
Власник сторінки
0
209
УДАР проти вилучення підручників української історії зі шкільних бібліотек!

В школах повинні вивчати лише літературу, яка прославляє Януковича та "Партію Регіонів".

22 березня під стінами Приморської районної адміністрації міста Одеси відбулась акція партій "УДАР" та "Фронт Змін".

Приводом стало розпорядження керівника Управління освіти та науки Одеської міської ради Зінаїди Цвірінько, про те що найближчим часом зі всіх шкільних бібліотек Одеси необхідно вилучити усі підручники з історії України, які суперечать політиці керівництва країни.

Виходячи з цього в школах повинні вивчати лише літературу, яка прославляє Януковича та "Партію Регіонів". 

Політична партія "УДАР" не може стояти осторонь цієї проблеми, тому на акцію протесту зібрались молоді люди, які представляють молодіжне крило партії та висловили свою громадську позицію. Молодь закликала робітників виконавчої гілки влади не допустити зміни навчального процесу в площині української історії. До мітингувальників вийшла заступник начальника відділу освіти Приморської райадміністрації м. Одеса, щоб вислухати основні зауваження громадськості. Чиновниці молодь висловила занепокоєння, що до вибіркового підходу в навчальному процесі та побудови зручної для партії влади навчальної програми. 

Представниця РДА Приморського району повідомила нам, що книжки, які вилучались з шкільних бібліотек, або дуже старі та не придатні для навчання, або не мають відповідного дозволу міністерства освіти та науки України для використання в навчальному процесі. Також нас запевнили в тому, що зі шкільної програми української історії не було вилучено згадок про українську повстанську армію, Романа Шухевича та Степана Бандеру.

Політична партія УДАР не може стояти осторонь цієї проблеми і буде слідкувати та виявляти подальші факти вилучення підручників зі справжньою історією України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: школа,Одеса,Україна,Історія України,освіта,Свічинський Віталій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.