Здали Юлю, Власенка. Хто наступний?

23 березня 2013, 10:57
Власник сторінки
0
212
Здали Юлю, Власенка. Хто наступний?

Позбавлення мандата Власенка, блокування Ради, «повстання» без Кличка, розблокування парламенту - ланки одного ланцюга. Головна інтрига – хто стане кандидатом від «Батьківщини» на виборах мера Києва.

У Об’єднаній опозиції, схоже, почалась гра в «третій – зайвий». Зайвими є ті, хто не дотримується генеральної лінії керівництва фракції «Батьківщини», а саме Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова.

 

Давно висловлює незгоду з позицією керівництва нардеп Анатолій Гриценко, потрапив в опалу нардеп Микола Катеренчук. Але найбільше поплатився захисник Тимошенко Сергій Власенко. Про історію позбавлення мандату, потім блокування Ради «Батьківщиною», потім намагання провести повстання, знають усі.

У мережі обговорюються версії проте, що лідери «Батьківщини» втратили інтерес до активного захисту Сергія Власенка після того, як він доніс до них позицію Юлії Тимошенко щодо кандидатури від «Батьківщини» на посаду столичного міського голови.

Та й сам Сергій Власенко це підтвердив опосередковано.

Він, виявляється, знав, що його місце лідери фракції вже запропонували іншому. Про це він цими днями повідомив у кількох ЗМІ.

«Мені важко бути об’єктивним в цій ситуації, однак, якби на моєму місці був хтось інший, а я був би об’єднаною опозицією – я би, звичайно, діяв у інший спосіб і трошки жорсткіше", - завив Власенко у інтерв’ю 5 каналу.

Він розказав і те, що Роман Стаднійчук звільнився з місця роботи 28 лютого, у день, коли до ВАСУ був тільки поданий позов проти нього.

«Питання не в тому – дозволити, чи не дозволити – це внутрішнє питання людини, яка приймала присягу. Єдине, що я можу сказати – ця людина звільнилася з роботи 28 лютого, ще в день, коли подали позов проти мене. Тому у мене це викликає певні сумніви», - зауважив Власенк

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lz-ijsM1t6k

Ці дії керівництва опозиції пов’язані з незгодою Юлії Тимошенко на підтримку Петра Порошенка, як єдиного кандидата від «Батьківщини» на посаду столичного мера. Схоже, що згода керівництва фракції на це є.

Крім того, «темною конячкою» є й вже нардеп Роман Стаднійчук. Депутат-опозиціонер Олесь Доній стверджує, що Стаднійчук є квотою в списку «Батьківщини» колишнього соратника Луценка, тепер депутата-регіонала Давида Жванії.

Коли на початку літа був сформований список ОО «Батьківщини», то вінницькі ЗМІ дивувалися: чому начальник обласного штабу опозиціонерів Людмила Щербаківська займає місце після 120, а людина Яценюка у Вінниці, голова місцевої організації «Фронту змін» Сергій Кудлаєнко – у дев’ятому десятку списку. А нікому невідомий Роман Стаднійчук – має всі шанси стати нардепом. Так що версія Донія стосовно «руки» Жванії є достовірною. А якщо взяти до уваги, що люди Жванії брали активну участь у компанії Порошенка та його соратників, то багато що проясняється.

Схоже, домовленість Петра Порошенка про різноманітні квоти і узгодження діє з передвиборних часів. Не ясно, коли про неї дізналися вінницькі опозиціонери. Одразу, чи після виборів. Але дізнавшись, почали активно допомагати Порошенку. Не словом, а ділом. В просуванні у депутати Він6ницької обласної ради Олексія Порошенка (сина Петра) брав участь весь штаб об’єднаної опозиції. І ясно, що Олексій виграв вибори.

Більше того, місцеві партійці «Батьківщини» вже інтригують, хто буде висуватися на дострокових виборах до Верховної Ради по 12 округу у Вінниці. Це мажоритарний округ, де вибори виграв Петро Порошенко. Для партійців «Батьківщини» у Вінниці очевидно, що Петро Порошенко у мери Києва буде висуватися від їхньої політ сили. І вони сподіваються, що він виграє їх. І звільнить мажоритарний округ.

Чи так це буде, чи ні – покаже час. Якщо вибори Київського міського голови призначать на червень, то переконати у тому, що Петро Порошенко найкраща кандидатура двох інших лідерів опозиції Віталія Кличка та Олега Тягнибока, Яценюку буде важко.

Тим більше, що тільки у «Батьківщині» є кілька кандидатів на цю посаду, крім Порошенка.

Тож, якщо вибори в Києві призначать, то взаємопоборення в опозиції набере нових обертів…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.