У злочинному головотяпстві влади винна природа?

25 березня 2013, 14:20
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
211

Від оперативності та компетентності керівників надзвичайно багато залежить у складних умовах катастроф та природних катаклізмів.


   Екстремальні ситуації,які час від часу трапляються в нашому житті,змушують глибше аналізувати їх причини та наслідки,а також будувати свою роботу так, щоб у майбутньому максимально передбачити можливі дії зведення до мінімуму негативних наслідків. Це має бути першоосновою у роботі керівників,від оперативності та компетентності яких залежить надзвичайно багато у складних умовах катастроф та природних катаклізмів.

   Якщо поглянути з цієї точки зору на ситуацію, що склалася у столиці України в останні дні, то виникають дуже тривожні думки та однозначні висновки про абсолютну профанацію і некомпетентність нинішньої влади.

   Перша з них стосується такої важливої справи,як ЦИВІЛЬНА  ОБОРОНА населення. Чи здогадується присланий керувати Києвом начальник (Попов),що якраз він її і очолює в столиці? А якщо знає, то чому дії міської влади були вкрай неоперативними та некомпетентними,або нагадували повну бездіяльність та безпорадність?

   В армійських підрозділах при вивченні Статутів офіцери завжди звертали увагу на те ,що ці важливі правила писались не чорнилами ,а кров'ю. Образність цього висловлювання сміливо можна віднести і до спеціальних дій керівника ЦО в екстремальних умовах. Хіба пан Попов мав просити керівників ДАІ про допомогу , чи умовляти переключитися із виконання  "плану збору врожаю" з водіїв на реальні дії по боротьбі зі стихією? Він зобовязаний ,як начальник Цивільної Оборони ,НАКАЗАТИ рішуче діяти!

   А розпочати слід було із переорієнтації всього транзитного транспорту на об'їзд Києва по кільцевій дорозі та недопущення до міста великовантажного транспорту з нетерміновими вантажами. Це треба було зробити ще в п'ятницю. Безумовно ,на пунктах відстою таких автомобілів у районі Макарова,Обухова,Броварів,Борисполя,Василькова,Ірпеня та Вишгорода для водіїв та транспорту повинні створюватись нормальні умови(біотуалети,польові кухні,медпункти,питна вода,мобільні заправки паливно-мастильними матеріалами,інформаційні пункти та інше.) Всі ці речі повинні організовуватись по заздалегідь розроблених планах районними адміністраціями і виконуватися за алгоритмами миттєво. Приблизно так, як кожен хірург миттєво діє в екстреній ситуації із хворим ( а не починає щось читати чи вигадувати, коли на кону людське життя), мають діяти у максимально короткі терміни і чиновники за заздалегідь підготовленим планом!  

  В умовах непередбачуваних та надзвичайних ситуацій   міліцейські підрозділи повинні докорінно змінювати методи своєї роботи,використовуючи під час заторів зустрічні смуги руху,регулювання перехресть та демонтаж розділюючих відбійників на проспектах. ЗМІ продемонстрували ,як молоді водії робили це на проспекті Перемоги,щоб припинити безперспективне стояння в дорожньому заторі. Очевидно,що такі "розриви" розподільного відбійника ,скориставшись учорашнім досвідом, необхідно передбачити і на майбутнє напроти перпендикулярних до проспектів вулиць. Зокрема на проспекті Перемоги: це вулиці Ушакова,Чорнобильська,Краснова,Гарматна,Василевська та інші. При цьому кріплення декількох секцій розподільного відбійника повинно демонтуватися без допомоги болгарки та газового різака.

   Особливу роль у боротьбі із заметами могли б зіграти і десятки автомобілів- евакуаторів, закуплених не так давно "молодою командою" мародерів Черновецького .Ними, як відомо , дуже пишалася пані Кільчицька. Ці спецмашини могли б за короткий термін прибрати припарковані на узбіччях автомобілі,надавши можливість використовувати високопродуктивну аеродромну та військову техніку,здатну очистити від снігу десятки кілометрів доріг та вулиць за лічені години. Але євакуатори в місті також працюють лише у спеціальному режимі "збору врожаю" на асфальті. Мабуть, тому  вчора і були непоодинокі випадки вимагання з водіїв грошей за витягування автомобілів із снігових заметів та заторів.

   Плани Цивільної Оборони,як відомо ,передбачають і готовність комунальних служб до роботи в особливих умовах. Перш за все мова іде про матеріально-технічну готовність. А що можна сказати про таку готовність у Києві, коли ніхто не може знайти сліди не тільки понад ста п'ятидесяти дорогих імпортних машин та механізмів,нібито закуплених нещодавно для прибирання міста, а і звичайних лопат, льодорубів та мітел, які мали би бути в достатній кількості у кожного двірника. Багато киян і раді були б включитися у прибирання снігу у своєму дворі чи біля будинку,але хто ж тримає такі інструменти у багатоповерхівках? Це мав би знати і "патрон" Попова Азаров,який закликає "ні скігліті ,браті лапату". Для Прем'єра надаю особисту конфіденційну інформацію: дехто з комунальників учора "здавав"лопати у прокат за ціною 250 гривень за годину.

   Для однопартійців Попова, зокрема Азарова, хотів би ще додати, що ви вже у Москві повитирали своїми поклонами усі кутки, то навчилися б там хоча б прибирати сніг у місті. Адже для білокамяної така погода звична. І якби вчасно при початку снігопаду у потоки руху транспорту були поставлені снігоприбиральні машини (що безперервно курсували б на маршрутах), то колапсу у великій мірі можна було б не допустити. Судячи із численних фото із траси на Кончу-Заспу у ці дні, саме там ви і застосовували цю технологію, тому там траса чиста, аж чорний асфальт видно.

   Особливого аналізу потребує і "героїчна" робота міського начальства по забезпеченню киян хлібом та іншими найважливішими продуктами. Це ж треба так докеруватись ,що один снігопад зчинив у місті дефіцитну хлібну паніку та кілометрові черги? А Київ,як відомо ,має понад сорок підприємств хлібопекарної галузі та борошномлинів. Щоправда свого часу всі вони за безцінок перекочували до рук відомих олігархів - однопартійців пана Попова.  Але навіть у такому випадку могли б попереду машин із хлібом ставити снігоприбиральні машини, які прокладали б дорогу від хлібопекарень до магазинів. Чому не було зроблено навіть це?

   Бог милував нас від інших бід,які могли б спричинити значно більші проблеми на фоні транспортного колапсу. Маю на увазі катастрофічний стан водопроводів,каналізації та тепломереж міста,які,як бомба уповільненої дії ,можуть вибухнути у будь який момент.

    Все це ще і ще раз змушує нас замислитись над одним: ХТО і  ЯК нами керує і коли кияни отримають можливість обирати СВОЮ, а не спущену зверху некомпетентну владу?

  Принагідно хочу подякувати молодим людям, які ,маючи позашляховики з унікальною прохідністю,не економлячи на бензині та не жалкуючи свого часу, розтягують автомобільні затори, тим-хто за покликом серця допомагає людям, що потрапили в біду, чим може. Я щасливий, що серед них  і моя донька Оксана, яка з подругами вчора до пізньої ночі розвозила чай та млинці вздовж багатокілометрової ватаги "дальнобійних" машин по Житомирській трасі. При цьому рухатись їм доводилося по зустрічній смузі,паралельно виправдовуючись перед даішниками. До речі,найбільше дівчат вразила реакція польських водіїв,які не могли повірити,що за млнці та чай не потрібно платити.

   І отут питається - невже наші люди заслуговують на таку бездарну владу?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.