ОЗБРОЄНІ ГОРОДЯНИ ЗААРЕШТОВУЮТЬ ПРОДАЖНИХ ПРАВООХОРОНЦІВ

28 березня 2013, 10:50
Власник сторінки
0
212
ОЗБРОЄНІ ГОРОДЯНИ ЗААРЕШТОВУЮТЬ ПРОДАЖНИХ ПРАВООХОРОНЦІВ

САМООРГАНІЗАЦІЯ НАСЕЛЕННЯ: ОЗБРОЄНІ ГОРОДЯНИ ЗААРЕШТОВУЮТЬ ПРОДАЖНИХ ПРАВООХОРОНЦІВ. Вогнепальна зброя повинна бути у всіх громадян вдома? Дуже сприяє збереженню правопорядку і перешкоджає корупції?


Близько півтори тисячі озброєних дружинників захопили невелике місто в штаті Герреро на західному узбережжі Мексики і затримали місцевих поліцейських.

В даний час дружинники організували на шосе Мехіко-Акапулько імпровізовані пропускні пункти і доглядають всі проїжджаючі автівки. За даними мексиканської поліції, вони обстріляли автомобіль з туристами, які відмовилися зупинитися на їх вимогу. В результаті був поранений водій, більше ніхто не постраждав.

А це Казахстан...

Знову Мексика...
Дружинники стверджують, що ці дії стали відповіддю на вбивство їхнього лідера, застреленого 25 березня. За підозрою в організації цього злочину вони затримали колишнього голову міської поліції, який, за їхніми словами, співпрацює з місцевими злочинними групами. Дружинники передали його і ще 12 поліцейських прокуратурі, яка пообіцяла перевірити можливу причетність затриманих до вбивства та інших злочинів.

За словами дружинників, їм набридла безкарність місцевої організованої злочинності, для боротьби з якою міська влада не приймає жодних заходів. Крім іншого члени загону обшукали декілька будинків і виявили в деяких з них наркотики. Як уточнює BBC News, дружинники озброєні в основному дробовиками. При цьому свідки стверджують, що бачили у деяких з них автоматичну зброю.

Останнім часом в Мексиці формується все більше народних дружин для боротьби з наркокартелями. Це пов'язано з тим, що багато громадян країни не вірять у здатність поліції захистити їх. Найчастіше діяльність дружин обмежується перевірками на дорогах. Дружинники шукають в машинах зброю і перевіряють, чи не перебуває водій у розшуку.

При цьому корумпована влада країни вкрай занепокоєна «можливими порушеннями закону з боку дружинників» :), які, на їхню думку, нерідко нехтують дотриманням прав затриманих.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.