Андрій Мельничук: Українці досі чекають на покращяння доріг...

05 квітня 2013, 13:19
Власник сторінки
0
201
Андрій Мельничук: Українці досі чекають на покращяння доріг...

Проїхати українськими автошляхами — чи то державного, чи то місцевого значення, досі залишається складним завданням.

На деяких ділянках — яма на ямі, різної форми та глибини, а також вибоїни та тріщини на асфальті... Їхати автівками по таких трасах — випробування не з легких, тому на деяких ділянках водії рухаються зі швидкістю 20 кілометрів за годину.

Ремонт, ремонт і ще раз ремонт потрібен нашим дорогам, при чому не тільки негайний, а й якісний. Бо те, як у нас латають ями на асфальті, якісним ремонтом не назвеш. Свіжу смолу часто засипають у асфальтові діри під час дощу чи снігу. Ефект від такого латання дір — нульовий, адже наступного дня ця ж латка, умовно кажучи порветься, і на її місці утвориться нова. В «Укравтодорі», державній службі, яка відповідає за якість доріг, визнають, що такий спосіб ремонту неефективний, але якщо не робити і цього, то їхати ними взагалі буде неможливо. Чому дороги дійшли до такого стану, який бачимо нині, керівництво «Укравтодору» пояснює нестачею коштів та складною зимою. За якістю доріг (чи її відсутністю) столиця не відрізняється від регіонів. Капітального ремонту в Києві потребують 85% доріг. Столична мерія пообіцяла виділити для цього 101 мільйон гривень. Але цих коштів вистачить на оновлення лише 60% покриття, загальна площа якого становить 1 мільйон 335 тисяч квадратних метрів . 


«Стан доріг у Києві катастрофічний. Три роки тому побачити суцільні ями на дорозі в Києві було практично неможливо. Коли я три роки тому на ДВРЗ побачив вибоїни за вибоїнами, то вважав це неподобством для столиці європейської держави, хоч це і крайній, один з самих дальніх районів. Що ж ми маємо зараз? Зараз немає потреби шукати місця в Києві, де є ями. Зараз неможливо знайти жодної вулиці, де немає помітних ям. А на більшості ситуація просто катастрофічна. Щебінь на асвальті, суцільні ями глибиною у понад 20 сантиметрів, затори на широких дорогах через те, що приходиться майже зупинятися на ямах — це в містіКиєві зараз є скрізь, включаючи самісінький центр. Дорога в аеропорт Київ, дорога перед готелем Русь, Бульвар Шевченка, назвіть будь-яку, і там будуть ями, від яких гнуться литі диски, щебінь та незалагоджені каналізаційні люки» - обурюється таксист Микола Іванович.

«Попри всі обіцянки влади, зробити дороги в Україні кращими вже на початку весни досі, як і завжди, залишається тільки пустими балачками. А тим часом, ті ями, які були ще взимку залишаються в такому ж стані і тепер. Єдине, що є незмінними, це дорого, але не якісно підлатали такі ями, і зробити вигляд того, що в Україні, нібито, щось роблять на користь людей. Але це не змінює того, що ремонт тепер доведеться робити знову, і цього разу вже коштом платників податків. Тих самих автомобілістів, які і так кожний раз витрачають власні кошти на ремонт автівок, через проблемні дороги. Те ж саме стосується й інших прикладів реконструкції автошляхів. Зрештою, слабка економіка, помножена на дрімучу корупцію та розкрадання державнихкоштів, іншого й не передбачають. Проблему дорожньої корупції можна здолати завдяки формуванню спільноти небайдужих громадян, лише разом ми досягнемо змін на краще.» - зазначив Голова київської міської організації Політичної Партії «Фронт Змін» Андрій Мельничук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.