Націоналісти Вінниччини оголошують акцію "Зупинимо медичний геноцид"

05 квітня 2013, 13:28
Власник сторінки
0
188

Вінницькі обласна та міська організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" оголошують безстрокову акцію протесту проти запровадження так званого "пілотного проекту медичної реформи" на Вінниччині.

Вінницькі обласна та міська організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" оголошують безстрокову акцію протесту проти запровадження так званого "пілотного проекту медичної реформи" на Вінниччині. Націоналісти виступають проти нищення медичної галузі та за збереження закладів охорони здоров'я.

У зв'язку з цим оголошується кампанія зі збору підписів за скасування "пілотного проекту медичної реформи" в межах Вінницької області. Ініціатори кампанії наголошують, що реалізація проекту медичної псевдореформи суперечить Конституції України, а саме ст. 49, де зазначено: "Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування... Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності".

Мета акції – зупинити нищення медичної галузі на Вінниччині та в обласному центрі зокрема, скасувати запровадження так званого "пілотного проекту медичної реформи" у Вінницькій області і м. Вінниці, ліквідувати згубні наслідки запровадження цієї псевдореформи, домогтися притягнення до відповідальності винних у нищенні галузі охорони здоров'я на Вінниччині.

За словами організаторів збору підписів за скасування "пілотного проекту медичної реформи" на Вінниччині, це черговий цинічний експеримент над українцями. Він уже призвів до скорочення кількості державних і комунальних медичних закладів з наступним розкраданням комунальної власності, знищення галузі охорони здоров'я на селі (знищення мережі ЦРЛ- центральних районних лікарень, ліквідація сільських дільничних лікарень, закриття стаціонарів в сільських дільничних лікарнях), скорочення кількості лікарів та середнього медичного персоналу, зниження якості і доступності надання медичних послуг, нищення наукової бази медичної освіти, повного припинення підготовки вузьких спеціалістів у Вінницькому НМУ, знищення педіатричної служби, що позбавляє дітей права на кваліфіковану і доступну педіатричну допомогу, як наслідок – і права на життя та здоров'я, знищення служби швидкої медичної допомоги, закриття денних стаціонарів.

Відповідальність за впровадження цієї антинародної ініціативи на Вінниччині несуть колишній "губернатор", ставленик Партії регіонів Микола Джига, нинішній голова Вінницької ОДА "регіонал" Іван Мовчан, голова Вінницької обласної ради, регіонал Сергій Татусяк та міський голова Вінниці Володимир Гройсман – саме вони як представники місцевих органів влади скріпили своїми рішеннями цей експеримент над людьми.

Націоналісти переконані: пілотний проект так званої "медичної реформи" перетворився на інструмент знищення галузі охорони здоров'я, що ставить під загрозу основну цінність – життя та здоров'я українців і наступних поколінь нашого народу. Тому антиконституційний і антинародний проект "медичної реформи" має бути скасовано і ліквідовано негативні наслідки його запровадження.

Детальніше з інформацією щодо наслідків медичної реформи на Вінниччині можна ознайомитися тут: http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/038045/
назва статті: Зупинімо нищення медичної галузі!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.