Що скаже Конституційний

09 квітня 2013, 19:44
Власник сторінки
Журналіст
0
266

Нині можна точно спрогнозувати, що рішення Конституційного суду буде цілком незалежним. І від моєї думки. І від думки решти киян. І від Закону. І, швидше за все, від здорового глузду.

У найближчий четвер (11.04.13) Конституційний суд таки розгляне питання про вибори київського Голови та міськради. Справа розглядатиметься у формі письмового слухання. Тобто, на засіданні не будуть заслуховуватись учасники провадження. Та й саме провадження проводитиметься у спрощеному порядку. Добре це чи погано, наразі сказати важко.
З одного боку, що там слухати? Є Закон. В ньому чітко виписано, що строк повноважень міських голів та депутатів місцевих рад складає п'ять років. З іншого боку, законодавство встановлює обрання органів місцевого самоврядування по всій країні одночасно.
Як на мене, все зрозуміло. Попередні київські вибори вже проводилися НЕ одночасно. Тож, цілком можливо продовжити цю чудесну традицію і надалі.
Кому не подобається, може вимагати ще одних виборів у 2015-му. Задля синхронності! Адже аналізуючи наявних кандидатів на вакантне мерське крісло, стає зрозумілим, що за два роки ми можемо встигнути зненавидіти і новообраного мера. Прецедентів безліч!
Нині можна точно спрогнозувати, що рішення Конституційного суду буде цілком незалежним. І від моєї думки. І від думки решти киян. І від Закону. І, швидше за все, від здорового глузду.
Та й розгляд питання може затягнутися на невизначений час. Для нас невизначений. А остаточне рішення ухвалюватимуть в іншому приміщенні, керуючись політичною доцільністю.
Варіантів небагато. Або призначити вибори на середину липня - початок серпня. Або відстрочити на 2015 рік. В принципі, раптово може з'явитись і несподіваний екзотичний варіант. Наприклад, винести це питання на референдум! Маразм, скажете ви. Так. Але анітрохи не більший за той, що вже відбувається.
З іншого боку, питання щодо того чи взагалі потрібен Києву мер з обмеженими повноваженнями, також залишається відкритим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Київ,вибори,Конституційний суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.