Андрій Мельничук: Коли вже українцям почнуть говорити правду.

11 квітня 2013, 13:34
Власник сторінки
0
195
Андрій Мельничук: Коли вже українцям почнуть говорити правду.

У середу близько 19 години в Бориспільському районі на муловому полі №3 Бортницької станції, яке не експлуатується, стався прорив дамби.

Причиною прориву стале танення снігу. Прорив дамби стався в районі перепускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала поступати в приймальний резервуар насосної станції. Встановлений в станції насос відкачував воду, що поступала, але через великий приток води насос не впорався з надто великим об’ємом.

На засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики, що відбувся 19 лютого директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник підтвердив загрозу прориву земляних дамб на мулових полях станції. Там зберігаються відходи після очищення стічних вод столиці і ряду міст Київської області. Він повідомив, що фахівці виявили близько 18 промиваючи дамб, які тягнуть за собою неукріплені раніше землю захисної споруди. "Як тільки почнеться інтенсивне танення снігу, будуть утворюватися численні струмочки, які потягнуть грунт з дамб. Якщо розмив дамби досягне чотирьох-п'яти метрів, утворюється суцільний потік заввишки в два метри, який знесе все", - пояснив Бражник


Але начальник управління водопровідно-каналізаційного господарства Мінрегіону Олег Жученко заявив, що технічний стан дамб мулових полів Бортницької станції аерації задовільний, і загрози виникнення надзвичайної ситуації немає. Представники водоканалу також запевняють, що нічого страшного не сталося. Мовляв, тала вода не загрожує Києву, вона йде на Бортничі, але до цього населеного пункту — 3 км. Тому сподіваються, що вода туди не дістанеться. Але до чого можуть привести такі сподівання?

«Тож виходить, що народ знову обдурили. І як завжди в цьому ніхто не винен. Цю станцію взагалі не ремонтували, це за тих умов, що там абсолютно все треба перебудовувати, напевно, мало ще не з дня побудови і ця ситуація з можливою аварією триває далеко вуже не перший рік. Тільки у нашої влади завжди є інші «нагальні» проблеми, на які можна витратити і тижні роботи і мільйони державних грошей. Це повинно вирішуватися на урядовому рівні. Мова йде навіть не про додаткові кошти, а про зміну водної політики в Україні в цілому, і влада повинна це зробити, а не вигадувати новітні технології. Для цього лише потрібно взяти приклад з країн, де закони не тільки працюють, а й дали позитивний результат. Інакше скоро, представників влади взагалі нікому буде обирати.» - заявив голова Київської міської організації Політичної Партії «Фронт Змін» Андрій Мельничук.

Бортницька станція аерації - єдина система з очищення стічних вод Києва та кількох міст Київської області. Її перший блок був побудований ще в 1964 році.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.