Майстер-клас з писанкарства (фото, відео)

12 квітня 2013, 18:25
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
836
Майстер-клас з писанкарства (фото, відео)

Напередодні Великодня малюємо писанки

До Великодня лишилось 3 тижні. В очікуванні свята білоцерківські дітлахи вирішили опанувати мистецтво писанкарства. А посприяли їм в цьому завідувачка бібліотеки №6 Надія Гаврилова та народна майстриня, керівник  студії декоративно-ужитковового мистецтва  «АЗАЛІЯ» ЦТДЮ «Соняшник» Л.М.Красніцька –Луцик.

Члени гуртка «Чарівний пензлик» не лише розмальовували писанки, а й слухали історичну довідку про давній звичай розписувати писанки перед Великоднем, значення писанки для української родини, традиційні і не традиційні способи оздоблення яєць, ознайомились зі зразками українських писанок центрального регіону. 

Під звуки автентичних мелодій, мерехкоттіння запалених свічок учасники почали творити писанки. По завершенню майстер - класу кожен його учасник тримав у своїх руках власне творіння – писанку-оберіг і щиро повірив, що вона принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров’я, і добробут.

А ще діти читали вірші,  якими прославляли весну, Великдень і українську писанку.

Фото: Надія Гаврилова

Відео: БЦтв

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,писанкарство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.