Київських чиновників зобов’язали постійно спілкуватися з жителями столиці

14 квітня 2013, 14:56
Власник сторінки
президент Українського Центру суспільного розвитку, кандидат політичних наук
0
187

Відсутність можливості для жителів Києва вільно контактувати з керівниками Департаментів міської адміністрації - це одне з перших питань, які підняла Громадська рада при КМДА.

Громадською радою був напрацьований проект Розпорядження «Про системну взаємодію структурних підрозділів КМДА з громадськістю». На сьогодні таке Розпорядження – за номером 477 - підписано Головою КМДА Олександром Поповим.

 Гадаємо, що не в кожній адміністрації у нашій державі є такий документ. Його повний текст можна прочитати тут: http://kievcity.gov.ua/files/docs/rkmda-477-08042013.pdf

 Що дає киянам цей документ?

По-перше, Розпорядження регламентує керівникам структурних підрозділів в обов’язковому порядку зустрічатися з представниками громадськості, та у графіках їх роботи чітко визначає відведений для цього час.

Це означає, що відмова начальника Департаменту чи управління КМДА уникнути спілкування з жителями міста, вислухати проблеми киян і знайти їх рішення тягнутиме за собою відповідне покарання за невиконання розпорядження свого керівництва.

 По-друге, відтепер у кожному структурному підрозділі Київської міської державної адміністрації визначено уповноважених осіб, відповідальних за налагодження ефективної роботи з громадськістю. Це означає персоніфіковану відповідальність за взаємостосунки міської влади з киянами.

 По-третє, контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступників Голови Київської міської державної адміністрації, відповідно до функціональних обов’язків.

Це значить, що, безпосередньо контролюючи роботу структурних підрозділів, заступники Голови КМДА у тому числі є відповідальними за проведення керівниками Департаментів системних зустрічей з громадськістю.

 Як столична Громадська рада може допомогти киянам скористатися даним документом?

Майже кожен член Громадської ради забезпечує взаємодію громадських організацій певного напрямку діяльності з відповідним структурним підрозділом КМДА. Такий список також закріплений згаданим Розпорядженням.

Тому громадські організації, при потребі, завжди можуть  звернутися до членів Громадської ради за допомогою у даному питанні.                   

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.