Мама, тато, я – верхолазна сім’я!

22 квітня 2013, 10:49
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
320
Мама, тато, я – верхолазна сім’я!

Під час зйомок репортажу татові нерви не постраждали.

 Хто з нас у дитинстві не лазив по деревах граючи у «індійців» та «ковбойців»? Хто ж не літав над землею, чіпляючись за вірьовку і лякаючи перехожих «тарзанячим» (не чоловіка Наталії Поривай) голосінням? Минули роки дитинства і тепер, «випасаючи» своїх маленьких непосидючок у дворах можна не осмикувати їх криком: «Ти куди поліз?» Відповідь є: «Вперед і вгору!», бо у Білій Церкві відкрився мотузяний парк-атракціон «RunCord».

Ніщо так не встановлює єднання батьків з дітьми, як разом пережиті пригоди. Ти з хвилюванням і азартом дивишся, як дитина старанно перечеплює карабін на проміжних зупинках траси, уважно ступає по хитких щаблях і натягнутому канаті, пробирається через сітку, а потім із щасливими очима злітає по «тарзанці» у вірьовочну «пастку». Дітвора у захваті. Батьки теж, адже їхні діти, тільки-но здобули невелику перемогу над складним маршрутом, вперто йшли до своєї цілі, й то не комп’ютерній грі, а на свіжому повітрі.

У парку є кілька маршрутів різних рівнів складності, як для маленьких шукачів пригод («зелений» від п’яти років) так і для решти бажаючих випробувати свої сили. Дітвора крутиться, в основному, на «зеленому, та «синьому», хоча окремі зірвиголови видираються на «червону» трасу. Не обходиться і без курйозів – буває, що діти «зависають» на маршруті, тоді інструктори дряпаються по драбинах їм на допомогу. Але ніхто не сердиться – все робиться доброзичливо.

У парку можна влаштовувати сімейні змагання. Проходити маршрутом на час, а потім поліпшувати рекорди, або ж влаштувати сімейний тур по верховіттю – поле для фантазії безмежне. От тільки мало було на деревах дядьків із шоломами на головах. Батьки підбадьорюють дітей із землі. Я не призиваю лізти на маршрут дідуся із кардіостимулятором за плечима, але не треба боятися виглядати трохи смішним, повиснувши посеред траси. Після зарплати і я трохи потішу свого сина, хай дивиться як тато згадує дитинство, коли на канікулах мостив з друзями «штаб» у ліщині.

От тільки, коли вибираєтеся на сімейний відпочинок у парк, то завчасно подбайте про декілька речей – запас води і бутербродів, відповідний одяг та взуття, не забудьте запастися терпінням. Навіть у невеликій черзі за спорядженням доводиться стояти досить довго. Останньої неділі бажання вилізти туди, звідкіля спустилися наші предки, виявило бажання не дуже багато людей, але від моменту купівлі квитка до старту минула година. Тож я не закликаю «роздувати штати», але у вихідні дні потрібно упорядкувати процес перетворення українців із «людей звичайних» на «людей верхолазних», тоді ніщо не затьмарить сімейного відпочинку. Переживати пригоди разом – так здорово!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,Дендропарк "Олександрія",мотузяний парк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.