Ефективний народний Парламент - основа розвиненого суспільства.

22 квітня 2013, 19:15
Власник сторінки
хакер, каратель
0
394
Ефективний народний Парламент - основа розвиненого суспільства.

Деякі думки щодо майбутнього українського парламентаризму

Сьогодні те що називається Українським парламентом виглядає так:

Треба бути чесними і визнати, що це не є проблемою останніх років, Парламенти усіх скликань жодного разу не представляли інтересу народу, займались казна чим тільки не національними інтересами.
Депутати забезпечили собі справжній комунізм, купу пільг, недоторканість, лобіювання власних бізнесінтересів та інші речі зовсім не повязані з інтересами громадян.

І при всьому цьому ця радість обходиться платникам податків близько мільярда гривень, але й такої суми виявляється мало, на днях з'явилася інформація, що витрати на Раду планується збільшити на 1,5 мільярдів грн!
Таким чином кожен депутат обійдется Україні в 3 333 333 грн. при цьому зворотня користь для країни буде навряд чи еквівалентна хоч десятій частині такої суми.

Тож постає питання що з цим робити? І як воно має бути.

1. Фінансування:
Оптимізація витрат є найголовнішим завданням реформ, тож для експерименту я спробував скласти власний кошторис Ради.
При цьому, я взяв не 450 депутатів, а 1000, чому саме таку кількість розповім трошки пізніше.
На кожного депутата максимум, по 3 помічники і того 3000 помічників.
А також приблизно 500 працівників апарату, хоча можливо така цифра є перебільшеною і можна обійтися значно меншим числом, але візьмемо по максимуму.
І того маємо 4500 чоловік у законодавчій гілці влади, в цілому достатньо для її ефективної роботи.

Зарплатня нараховується по простій формулі:

З/П=З/Псер*к

Де З/Псер - це середня зарплатня по країні в останьому місяці попереднього кварталу, перерахунок відбувається кожний квартал. к - це коефіціент на який множится середня зарплатня.
Я обрав такі коефіцієнти: Для депутата 2,5, для помічника 1,8, для працівників апарату узагальнений 1,4.
Ось що вийшло:


Таким чином маємо, 8442,5 грн на депутата і 348,5 млн загальний фонд з/п. такої сумми має цілком вистачити на проживання. Більша частина Українців не отримує і 4000 тисяч, тож така з/п буде стимуляювати депутата підвищувати загальний рівень щоб підвищити свій дохід.
І найголовніше в цьому, що ніяких пільг, машин і квартир, і жодних спецлікарень. Лише обмежена недоторканість, яка буде слугувати захистом для опозиції.
Депутат має жити так як звичайний громадянин і стикатися з усіма проблемами, що їх мають звичайні люди. Тоді в депутата буде розуміння і бажання вирішувати суспільні проблеми.

Проте, це не всі витрати. Оскільки депутат веде прийом, то це теж потребує витрат, тому для пересування країною, організації приймалень і вирішення інших питань на кожного депутата треба виділяти, ще кошти, по 3000 грн. в місяць. І того 3000*12*1000=36 000 000 грн.
Аренда малого офісу під приймальню коштує від 1500 до 2500 грн. у Києві:
http://100realty.ua/realty_search/nonlive/rent/prof_5081/cur_4/kch_2
http://www.domik.net/nedvizhimost/kiev/arenda-kommercheskoj.html
Крім того прийом взагалі можна вести в режимі онлайн, що зекономить час і кошти.

Великих приміщень там і не треба. розвивайте країну і можливості будуть більше. Суму на прийом громадян доречі теж можна прив'язати до розміру середньої зарплати. Як 0,9 або 1.

Також Рада потребує технічного забезпечення, ремонт, комуналка, канцтовари, сервера, компютери. Це ще десь 60 млн. грн.
І як бонус кожному депутату для роботи можна видавати по два ноутбуки. для законотворчості не треба потужні характеристики комп'ютерів, тому враховуючи розмір замовлення в 2000 штук. Можна знайти їх за ціною 2500 грн за штуку. І того ще 5 млн.
Таким чином маємо 349 млн. зарплатні+36 млн. на прийом +60 млн. технічні витрати +5 млн. комп'ютери. На всяк випадок додамо, ще 30 млн. на відрядження та інші потреби. І того отримаємо 480 млн. грн.

Пів мільярда проти сьогоднішніх півтора! І це нагадаю, на 1000 депутатів, на 450 витрати, ще менші!

2.Чисельність і час праці:
Чому тисяча?
Сьогодні дуже багато розмов про недоцільність 450 депутатів і заміну їх 300ми. Це дуже велика помилка і наступ на парламентаризм. Саме силам які хочуть бачити слабке громадянське суспільство вигідний такий розклад.
Думаю, переважна більшість знають що депутати не тільки приймають закони, а і допомогають захищати права(принаймні мають це робити), мають дуже широкий доступ до інформації і державних органів, допомагають вирішувати різні питання і проблеми.
При 1000 депутатів. Вийде 1 депутат на 45 тисяч українців. Це значно спростить можливість звернення і отримання допомоги.
Крім того це дасть також більшу вірогідність простій людині потрапити до складу того ж самого Парламенту, адже місць буде більше, і більше людей зможе отримати цей статус, щоб впливати на ситуацію в країні.

Депутати мають працювати на місцях. Кількість депутатів на місцях має бути пропорційно населенню області. для Донецької області це буде 96 депутатів, для Луганської 50.
також важливо, щоб депутати отримували район праці по жеребкуванню, і працювали незалежно від того де їх обрали. Адже депутат відстоює інтереси нації і країни в цілому, а не тільки свого електорату! Тим паче проблеми населення скрізь однакові. Також це буде сприяти пошуку порозуміння і національній єдності.

Депутати мають забути про канікули, відпустки і вихідні за звичайним правилом! Звичайний робочий день і тиждень. З тією відмінністю, що робота буде циклічна. Цикл наприклад по 4 тижні. 2 тижні в раойні, прийом громадян. 1 тиждень комітет. 1 тиждень дебати і голосування за закони. Важко, але справа добровільна.

Голосування тільки персональне, за кількаразові прогули і голосування не за себе звільнення з посади і перевибори. Зрада своєї партії також карається позбавленням мандату.

3. Вибори:
Головна проблема це недотримання обіцянок. Щоб цього уникнути при реєстрації партія реєструє від 10 до 20 головних ініціатив і зобов'зуєьтся іх подати протягом 3х місяців з дня початку роботи парламенту. депутати зобов'язані голосувати за ці ініціативи. голосування проти розцінюється як зрада і ваде до позбавлення мандату.

Вибори лише за пропорційною системою, ніякої гречки і вкручування лампочок, лише програми і загальнонаціональний план дій!
Прохідний бар'єр має бути знижений до 0,5%.
Мінімум що може отримати партія це 5 депутатів.
На виборах до Ради у 2012 проголосувало 20,7 млн. осіб, це 57% від загального числа виборців, тобто в нових умовах партії б вистачило 103 тисячі голосів. Але хіба 100 тисяч це мало?! Це велика група, яка теж має право на представництво своїх ідей.
Також це сприятеме оновленню і потраплянню в Раду свіжих кадрів.
Щодо всіляких українофобських організацій не слід перейматися, вони просто в нормальній країні не будуть існувати взагалі, не те щоб брати участь у виборах.

Також має бути заборонена будь яка телевізійна реклама партій окрім тієї що робиться за державнйи кошт у однаково відведений всім час. Це трохи зрівняє шанси бідних і багатих партій і очистить ефір від політичного бруду.
Також обов'язковими є дебати за участю лідерів партій, при чьому без жодних паперових/компютерних носіїв і підказок. Відмова від дебатів - це зняття партії з виборів. Тим хто не вміє дискутувати і викладати думки не місце в парламенті.

4.Парламент:
Крім того, щоб вмістити 1000 депутатів можливо треба дещо оновити Раду:

Але це всеодно буде не дорожче сотні чи пари сот мільйонів гривень. Якщо звичайно без відкатів і корупції)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Рада,реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.