«Кумівство» і вибори київського голови

24 квітня 2013, 02:53
Власник сторінки
0
243
«Кумівство» і вибори київського голови

Петро Порошенко, судячи з усього, поставив на кон київських виборів не лише власну кар’єру, а й родину.

У Середні віки королі та графи, бажаючи збільшити власні володіння торгували доньками і синами, роблячи їх розмінною монетою власної політичної гри. Здавалося б, що часи ці давно минули.

Але ж ні.

Мало того, що Петро Порошенко «делегував» власного сина – Олексія Порошенка до «Батьківщини» (а синові, судячи з інтерв’ю вся ця політика байдужа) з метою одержати статус «кандидата від опозиції», так сьогодні він не гребує використанням у власних цілях церковними таїнствами.

Зокрема, генпродюсер підконтрольного «5 каналу» Юрій Стець запросив на хрестини власної доньки хресними Юрія Луценка і дружину Порошенка – Марину.

Кадри з сюжету, у якому герой опозиції Луценко і Петро Порошенко стоять поруч і уже є, фактично, кумами облетіли всю Україну. Тож зроблено ще один крок до мрії Порошенка стати «єдиним кандидатом від опозиції».

Питання моралі навряд чи можна обговорювати у цьому контексті, але все ж деякі факти, здається, зіграють навіть проти Порошенка.

Перше. Доньці Стеця на місяць-два, коли, зазвичай, хрестять дітей, а півтора роки. Отже, факт таїнства був оперативно «підігнаний» під звільнення Юрія Луценка. Останній не відмовився, а дружина власника каналу на цю роль планувалася заздалегідь.

Друге. Невже Порошенко не розуміє, що у звільненого з в’язниці Луценка є справи й важливіші, у тому числі й пов’язані із здоров’ям, ніж позування перед телекамерами з українським олігархом?  

Однак все це Порошенка мало хвилює.

«Засвітився» з одним із лідерів опозиції – значить «додав» у власну електоральну копилку декілька балів. Дивись опозиція, зрештою, й прогнеться, і висуне колишнього міністра уряду Азарова єдиним кандидатом від себе.

«Кумівство» Порошенка з Ющенком теж переслідувало політичні цілі.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.