У команді однодумців не може бути привілейованих та «рівніших за рівних»

25 квітня 2013, 09:56
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
173

Київська парторганізація «Батьківщини» завжди керувалась принципами справедливості та послідовності.

Київська парторганізація «Батьківщини» завжди керувалась принципами справедливості та послідовності. За моїм особистим переконанням, у команді однодумців не може бути привілейованих та «рівніших за рівних». Тих, кому дозволено голосувати (чи не голосувати!) керуючись принципами особистої вигоди: політичної чи фінансової.

Тому….

 - Київська «Батьківщина» вважає неприпустимим подальше перебування у складі парламентської фракції «Батьківщина» народних депутатів, які всупереч партійної дисципліни не проголосували за недовіру уряду Азарова. «Батьківщина»  вимагає виключити з фракції народних депутатів Віталія Данілова, Дениса Дзензерського, Миколу Мартиненка, Андрія Павелка, Леоніда Сергієнка та  Сергія Фаєрмарка (не проголосувавший Андрій Шевченко мав дозвіл на відсутність у сесійній залі через відрядження).

 Як повідомляє прес-служба київської парторганізації, звернення до лідера фракції «Батьківщина» у ВРУ Арсенія Яценюка та всього складу депутатської фракції було прийнято сьогодні на міському бюро.

  У зверненні партійці наголошують,  що у минулому скликанні Юлія Тимошенко за голосування всупереч волі фракції принципово вимагала виключати депутатів-«тушок» з фракції. За порушення фракційної дисципліни, незалежно від особистих заслуг та аргументів на свій захист,  було виключено чимало депутатів,  зокрема, і екс-голову Київської «Батьківщини» Анатолія Семиногу.

 «Тушки» та пристосуванці не мають права входити до фракції «Батьківщина» та представляти наших виборців. Політика «і своїм, і чужим» може бути прийнятною тільки  за стінами Парламенту. Політик, який представляє «Батьківщину» має захищати демократію,  ми не можемо дозволити входити до  лав нашої фракції  людей, які підтримують владу. Єдиним аргументом, який може слугувати виправданням для депутатав даный ситуацыъ,  може бути фізичний стан здоров’я» - йдеться у зверненні.

 Київська «Батьківщина» вимагає від «тушок» подати заяву про складення депутатських повноважень, а від фракції – поставити на найближчому засіданні фракції питання про їх виключення.

 «Партія «Батьківщина»  не має асоціюватися зі зрадниками. Привілейованим особам -депутатам від  наших союзників з «Фронту змін», які можуть на власний розсуд голосувати за застосування фінансових векселів, не голосувати за недовіру уряду  Азарова, а потім, цілком ймовірно віддати голоси за президентські реформи -  не місце у фракції «Батьківщина» - заявляють у партії.

 У партії також нагадують про присягу, яку усі кандидати  в  народні депутати від Обєднаної опозиції ВО «Батьківщина» склали на Біблії.  Присягаючи Господу Богу та українському народу, теперешні нардепи   клялися «...в разі принципової зміни політичної позиції  врозріз із позицією ОО ВО «Батьківщина»,...скласти повноваження народного депутата».

 «Батьківщина» рахує, що вже настав час згадати про клятви й присягу: «Ми не для того будували партію протягом понад десяти років, щоб зараз занапастити її та зрадити народ України  через чиїсь особисті уподобання чи пріоритети» - 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.