Львівська обласна рада звернулась із клопотанням про помилування Юлі

25 квітня 2013, 09:59
Власник сторінки
Незалежний оглядач
0
206

Сьогодні, 25 квітня, з ініціативи фракції Народного Руху України Львівська обласна рада прийняла звернення до Президента України щодо припинення кримінального переслідування Юлії Тимошенко.

Текст звернення із трибуни обласної ради зачитав голова фракції НРУ Андрій Корнат:

 

“Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до Вас із клопотанням про помилування та звільнення від тюремного ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

 

Такий крок нині є вкрай важливим з огляду на необхідність побороти усталену думку про вибіркове правосуддя в Україні. Адже офіційні представники Європарламенту, країн ЄС, США та Канади, а також експерти, як в Україні так і за її межами, неодноразово наголошували на тому, що порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко є проявами політично вмотивованого переслідування.

 

Нині увага міжнародної спільноти прикута до політичної ситуації в Україні, а звільнення Юлії Тимошенко буде свідченням того, що українська влада стає готовою до виправлення існуючих недоліків системи судочинства та демонструє якщо не здатність то бодай кроки в напрямку до демократичних перетворень.

 

Вважаємо, що час особисто Вам проявити політичну волю і помилувати з подальшим звільненням від тюремного ув'язнення Юлію Тимошенко. Уникнення перешкод напередодні підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом є справді високою метою, котра вище усіляких політичних факторів та ризиків для нмнішньої влади. Під час перебування Юлії Тимошенко в ув’язненні неодноразово фіксувалось погіршення стану її здоров’я багатьма медичними фахівцями. Нині вона потребує ефективного лікування. Наміри Генеральної прокуратури України з висунення все нових звинувачень до Юлії Тимошенко вже давно перетворилися на помсту та цькування в очах більшості українських громадян.

 

Ми, депутати Львівської обласної ради, від імені громади Львівщини, звертаємося до Вас із клопотанням прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання на підставі п. 27 частини першої статті 106 Конституції України та частини першої статті 87 Кримінального кодексу України”.


Також звернення до Віктора Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко у середу ухвалила Луцька міська рада.
 
За таке рішення проголосувало 39 депутатів з 39 присутніх.
 
«Болючою невирішеною проблемою української політики лишається ув’язнення Юлії Тимошенко, яка двічі перебувала на посаді Прем’єр-міністра Україні і сьогодні є одним з найпопулярніших політиків нашої країни», - наголошується у зверненні.
 
«З метою збереження історичного шансу входження України до Європейського співтовариства, зміцнення громадянського миру і спокою в нашій державі, подальшого розвитку інститутів демократії закликаємо Вас, пане Президенте, в найближчий час видати Указ про помилування Юлії Тимошенко», - йдеться у документі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.