Презентація книги Станіслава Федорчука «Демонтаж лицемірства» в Луганську

28 квітня 2013, 15:52
Власник сторінки
історик, юрист
0
253
Презентація книги Станіслава Федорчука «Демонтаж лицемірства» в Луганську

В суботу, 27 квітня, в м. Луганську, в приміщенні книгарні «Східна брама», що розташована в ТЦ «Центральний» на вул. Радянській, 54, пройшла презентація книг серії «Українська публіцистика» від видавн

В суботу, 27 квітня, в м. Луганську, в приміщенні книгарні «Східна брама», що розташована в ТЦ «Центральний» на вул. Радянській, 54, пройшла презентація книг серії «Українська публіцистика» від видавництва «Смолоскип». 

Товариству, яке зібралося в затишній кав`ярні при книгарні було представлено книги відомого громадського діяча, політолога з Донецька Святослава Федорчука «Демонтаж лицемірства» та львівського автора Остапа Кривдника «УжОси українізації». 
Особисто репрезентував свою книгу Станіслав Федорчук, який висловив жаль с приводу того, що його колега, пан Остап Кривдник не встиг повернутися з Відня, де лише 26 квітня особисто презентував ці дві книги. Проте відсутність одного з авторів аж ніяк не позначилася на цікавості презентації для гостей, яких зібралося настільки багато, що декому довелося навіть стояти. 

Станіслав Федорчук розповів про те, як виникла ідея зснувати серію книжок «Українська публіцистика», а також доволі детально зупинився на матеріалах, які містяться в його книзі «Демонтаж лицемірства», которі в більшості торкаються проблем історії Донбасу, буденного життя та непересічних подій цього регіону, а також тих помилкових стереотипів, які існують в інших землях України щодо людей зі Сходу нашої держави. 
Історія заснування й розвитку Донецька і Луганська; тема козаччини і той вплив, які мали запорізькі козаки на історію цього краю; питання регіонального та державного патріотизму; особливості менталітету мешканців Донбасу – всі ці питання викликали не лише пильну увагу присутніх, але й доволі жваву дискусію по закінченні виступу автора книги. 

На завершення презентації, Станіслав Федорчук подякував гостиному господарю книгарні та кав`ярні «Східна брама» Дмитру Снєгирьову, який, власне й був ініціатором презентації книг видавництва «Смолоскип» в Луганську. Автор по-дружньому позаздрив луганчанам, які віднедавна мають осередок, де можна проводити презентації, авторські зустрічі або просто почитати книгу чи поспілкуватися під горнятко запашної кави. «Я часто приводжу в Донецьк поєтів, письменників, співаків і кожного разу доводиться шукати приміщення, власники якого погодиися б прийняти захід, а тут, в самому центрі Луганська є такий чудовий шматочок території, де українство може збиратися отак, просто і невимушено». 

У свою чергу Дмитро Снєгирьов наголосив, що ця презентація – то лише початок великої і складної роботи і висловив сподівання, що книгарня «Сідна брама» з часом лише розвиватиметься і здобуватиме авторитет і популярність у луганчан.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.