Роздуми про тварин

13 травня 2013, 14:30
Власник сторінки
історик, юрист
0
156

Власна територія розглядалася не лише , як місце перебування і харчування, та продовження роду.Це була зовсім інша мотивація.Тут руба вставало питання існування самої популяції, фізична сторона самог

З дитинства моєю улюбленою телевізійною передачею була авторська програма Дроздова» У світі тварин». Пам"ятаю, як мені подобалося спостерігати за братами нашими меншими, пізнаючи їх таємний світ, їх звички та манеру поведінки. Мене завжди дивувало те , як агресивно і безапеляційно вони захищають свої території від чужинських зазіхань . 

Власна територія розглядалася не лише , як місце перебування і харчування, та продовження роду.Це була зовсім інша мотивація.Тут руба вставало питання існування самої популяції, фізична сторона самого буття , де немає місця сантиментам та домовленностям.Всі ці чинники перетворювали протистояння чужинським зазіханням у безкомпромісну, криваву боротьбу кольору крові переможенного супротивника. 

Безтурботне дитинство з його казковим світом тварин кануло в літа , залишивши по собі приємні спогади. 

Сьогодні мене оточують двоногі екзотичні тварини, від яких я змушений захищати свою територію , з метою збереження своєї популяції-народу, до якого я належу кровно та генетично.У цьому захисті немає місця ліберальним тлумаченням рівності прав усіх націй , на моїй землі, яка належить мені по праву народження, по праву крові, по праву власника-господаря. 

Я рівно дихаю у бік представників інших націй до тих пір, поки ці представники не починають переходити певну межу загальноприйнятої культури поведінки .Перейшовши цю межу не треба очікувати від мене толерантного ставлення до порушника.Не треба розповідати про мій расизм , антисемітизм та інші ізми.Я дію так, як має діяти людина, яка захищає право бути господарем на власній землі. 

Супермаркет « Метро».Забув картку постійного клієнта , тому змушений стояти в черзі, в очікуванні добової перепустки.Настрій зіпсовано моментом очікування та повільним оформленням перепустки. 

З іншого боку каси, за турнікетом, який розділяє нас,з возиком, повним продуктів, стоїть представник арабського світу, який голосно та демонстративно розмовляє по мобільному телефону, активно жестикулюючи руками. 

Роблю зауваження, ввічливо пояснюючи, що при всій повазі до темпераменту та звичаєв представника гарячої пустелі, відчувати себе туристом на мавпячій стежці, повної криків і відповідних жестів, немає ні найменшого бажання. 

Гордий представник аравійської пустелі витріщає очі і набирає повний рот слини та повітря щоби відповісти мені.У цей момент він нагадує верблюда, який збирається за допомогою слини аргументувати супротивнику свою позицію. 

Не ставши очікувати від галасливого представника аравійської пустелі, поки він на генному рівні згадає поведінку верблюда, перестрибую через турнікет.Тут починається карколомне перевтілення аравійського принца у лякливу тварину, яка починає разом із возиком тікати між торгових рядів.З жалем змушений констатувати, що легка атлетика не мій улюблений вид спорту. 

Чекаю на виході.Підходить охоронець. 

-Кого очікуєш?Араба? 

Робити вигляд, що очікую трамвай немає сенсу.Трамвайна колія відсутня , як така. 

-Його.Хотів спитати у нього щодо прогнозу погоди на завтра 
-Гарна погода, льотна.Не чекай його, він мабуть вже запрошує аеродром.Ми його через інший вхід вивели. 

-Суки. 

-Хто ? Ми чи араби? 

-Арабські верблюди.Дуже швидко бігають. 

-Це точно.Ми навіть зорієнтуватися не встигли, як він до робочого виходу добіг. Ти заходь частіше, їх тут багато буває .Весело було.Наступного разу ми робочій вихід перекриємо. 

Тиснемо один одному руки. Йду в напрямку до зупинки, розмірковуючи над тим, який у нас чуйний та гостинний народ. У разі потреби навіть робочий вихід перекриють.Правильно, свою територію треба контролювати.Присутність екзотичних тварин не завжди тішить око.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.