Програма-мінімум - поступ до Громадянської републіки

20 травня 2013, 07:45
Власник сторінки
Полковник запасу
0
230

Програма- мінімум громадянської організації "Поступ"

Чим Програма-мінімум є і для чого вона потрібна?

Програма-мінімум є переліком першочергових заходів для того, щоб нарешті витягнути Україну із прірви, реанімувати господарство, налагодити ефективне управління країною і громадами, створити необхідні і достатні умови для подальшого розвитку в напрямку утвердження в Україні Громадянської республіки.

Програма-мінімум не є програмою побудови Громадянської республіки. Якою ми бачимо саму Громадянську республіку буде визначено у Програмі-максимум.

Якщо Програма-максимум - це омріяна справедлива земля на далекому обрії, якої нам треба досягти, то Програма-мінімум - це той корабель, на якому почнемо і здійснимо наше плавання.

 

Програма-мінімум ГО «Поступ»

Кроки, які  потрібно зробити Громадянському уряду із приходом до влади негайно задля порятунку України

 

1. Перший крок - повністю і швидко «зачистити» тотальною люстрацією усю правоохоронну систему (суди, прокуратуру, МВС, СБУ), а також податкову і митну служби. 

Провести люстрацію усіх чиновників, причетних до розкрадання національного багатства.

Ввести смертну кару за корупцію, шпигунство та інші тяжкі злочини проти держави та її громадян.

2. Другий крок – негайно розпочати економічні реформи.  Пріоритет – максимальна зайнятість населення на основі середнього і малого підприємництва. Максимально спростити податки, умови ведення малого та середнього підприємництва. Звільнити підприємців від постійного державного контролю.

Провести інвентаризацію усього майна України.

Націоналізувати усі стратегічні галузі промисловості: природні монополії, енергетику, транспортні мережі, видобуток корисних копалин, опорні мережі зв’язку тощо.

Великому капіталу умови: є податки – є власність. Нема податків – немає власності.

Земля – стратегічний ресурс! Землю сільськогосподарського призначення і лісового фонду - не продавати. Чіткі правила довготермінової оренди.

Для підтримки зайнятості населення та активізації економіки запровадити потужні інфраструктурні проекти – будівництво і ремонт стратегічної інфраструктури, будівництво доріг, житлово-комунального господарства. Фактично маємо будувати країну «з нуля». Грошей вистачить усім лояльним до громадянської влади підприємцям.

Ловити вітчизняних суспільних паразитів, корупціонерів, олігархів-крадіїв по всьому світу та повертати накрадені капітали - буде головним завданням для українських спеціальних служб.

Легалізувати усі корупційні схеми, щоб держава отримала контроль над  грошовими потоками. 

3. Територіально-адміністративна реформа. Розширити повноваження місцевого самоврядування. Запровадити персональну відповідальність за результати роботи і ввірену територію. Реальний контроль над ресурсами і бюджетами. Вирішальна роль місцевої громади.

Запровадити вибірність судів та шерифів. 

Дозволити зберігання та носіння короткоствольної нарізної зброї.

4.  Реформа армії за козацьким (швейцарським) зразком нечисельне професійне військо та загальний військовий обов’язок до 65 років для усього чоловічого (за бажанням і жіночого) населення.

У комплектуванні професійного війська надавати перевагу насамперед сиротам, дітям з незаможних родин, із родин вояків. Професійному війську брати участь у всіх можливих миротворчих (військових) конфліктах, щоб мали бойові навички. Військова служба має бути почесною і шанованою в суспільстві.

Всі здорові чоловіки - озброєний військовонавчений резерв.

5. Реформа освіти. 

Залишити декілька десятків класичних університетів, куди спрямувати максимальні ресурси. Недержавні ВНЗ - лише за власні гроші. Решті закладів повернути статус профтехучилищ, і технікумів, чим вони насправді і є.

Середню освіту спрямувати на розвиток системного мислення та фізичного здоров'я дитини, набуття необхідних навичок для самостійного життя. Створити систему виявлення та підтримки талановитих дітей, максимального виявлення і розвитку творчих здібностей кожної дитини. Відновити інфраструктуру для занять спортом, мистецьких і технічних гуртків (особливо в сільській місцевості).

6. Реформа соціального забезпечення.

Всі пільги - лише в грошовій формі. Пенсії чинним пенсіонерам, допомогу нужденним (сиротам, багатодітним й т.і.) виплачувати із державного бюджету. Негайно запровадити індивідуальні пенсійні рахунки. Зменшити різницю між мінімальною і максимальною пенсіями із держбюджету до 5 разів.

7. Запровадження жорсткої україноцентричної політики в усіх сферах.  

8. У зовнішній політиці керуватися винятково інтересами України та здоровим прагматизмом.

 

 

Наша сторінка в мережі http://postup.org.ua/

Святослав Стеценко, член виконкому «Поступу», координатор ідеологічної роботи
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,республіка,програма,поступ,республіканці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.