Про "собачі будки"

21 травня 2013, 07:32
Власник сторінки
0
464

або Механізм успішності


Привиди «соціалістичного» минулого вигадали дуже оригінальну «затичку» для тієї частини людей в нашому суспільстві, які намагаються осмислити можливості нового в сучасному житті.
Не знаю, хто є автором цього «крилатого» висловлювання про вміння будувати собачі будки, але вперше воно було зафіксоване ЗМІ у Верховній Раді з вуст тодішнього головуючого п.Литвина.
Абсолютно аналогічне висловлювання тільки іншими словами можна частенько чути і від одного із непересічних лобістів європейських моральних цінностей п.Порошенка. Мова йде про 30 тисяч робочих місць, про які п. Порошенко не забуває нагадати у своїх публічних виступах.
Схоже,п.Литвин згоден з тим, що будувати «собачі будки» і моральні цінності – це трохи різні речі в існуючих умовах. І тут питань до Литвина немає. 
Мабуть, саме особистий(імперічний) досвід п.Литвина стримує його від словесного блуду на цю тему. Адже для того, щоб почати успішно будувати «собачі будки», створити 30 тисяч робочих місць необхідно навчитись поступатися моральними цінностями (Гетьман,Щербань,Чорновіл,Ґонґадзе…), про які так затято розповідає п.Порошенко.
Для того, щоб переконатись в правильності вище зазначеної тези про співіснування моральних цінностей і бізнесу у конкретних осіб в межах України достатньо з’ясувати просте питання: скільки і кому потрібно роздати хабарів, щоб побудувати «собачу будку», створити 30 тисяч робочих місць? Сюди можна додати ще й «хатинку в Швейцарії».
Хто хоч трохи розуміється на понятті «бізнес» чітко розуміють, що існує лише два варіанти відповіді: 1. ти заперечуєш дачу хабарів, і тоді ти говориш неправду(брешеш);2.ти говориш правду, і тоді треба йти до криміналу.
В будь-якому випадку якось не в’яжеться з моральними цінностями…
Зрештою і зовсім не це важливо в нашому дослідженні. Враховуючи той же кримінальний кодекс(панятія) можна все списати на термін давності. 
Набагато важливіше зрозуміти, на скільки «рентабельним» є ось той «механізм успішності» для суспільства в цілому?
Щоб бути об’єктивним і по відношенню до п.Порошенка в цьому питанні, слід мати відповідь на ще кілька простих питань, а саме:
а) яким чином діючий механізм успішності (Порошенка, Януковича, Ахметова…) впливає на рівень чисельності населення?
б) яким чином діючий механізм успішності (ПорошенкаЯнуковича,Ахметова…) впливає на рівень безробіття, яке жене людей світ заочі в пошуках засобів для існування з України?
в) яким чином діючий механізм успішності (Порошенка , Януковича, Ахметова…) впливає на екологічну ситуацію в країні?
Паралельно, шукаючи відповіді на ці питання, обов’язково виникне ще одне: куди подівся діючий механізм успішності як з голів Порошенка-Януковича-Ахметова, так і з системи соціального устрою в цілому?
…І я зовсім не здивуюся (навіть незалежно від того, буде Україна і п.Порошенко в Євросоюзі чи ні), коли сам Порошенко рочків через п’ять за діючим механізмом успішності поповнить список покійних. Але мені зовсім не буде його шкода…
Звичайно, якщо до того часу не зміниться сам механізм успіху. Мова йде про механізм успіху, якому не потрібні високі паркани і озброєні цербери...
----------------------------------------------------------------
Примітка.
Призвища використані виключно з зазначеною метою- осмислити можливості нового.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.