У Вінниці опозиція продемонструвала єдність

21 травня 2013, 10:13
Власник сторінки
0
306
У Вінниці опозиція продемонструвала єдність

Опозиція висуне єдиних кандидатів на виборах всіх рівнів. Усі решта – кандидати від влади.

У Вінниці лідери трьох опозиційних партій: УДАР – Ігор Ткачук, «Батьківщина» - Людмила Щербаківська та «Свобода» - Олексій Фурман вперше зібрали спільну прес-конференцію, щоб донести до громади через ЗМІ кілька принципових для опозиції тез.

 Вінницькі ЗМІ дуже скупо повідомили читачів про прес-конференцію опозиції. Це й не дивно, хто хоче зараз публічно підтримувати опозицію, чи інформувати про її дії? Але залишимо це на їхній совісті. Прокоментував головні опозиційні тези голова Вінницької обласної організації партії УДАР Ігор Ткачук.

 Голови трьох опозиційних партій у Вінницькій області заявили про те, що на президентських виборах будуть підтримувати єдиного кандидата та впевнені у його перемозі.

 «Це дійсно так. Про це йдеться й у спільній декларації, яку схвалили люди на Софієвській площі у Києві 18 травня. І цю ж заяву підписали опозиційні лідери: Кличко, Яценюк, Тягнибок. Опозиційні партії беруть на себе зобов’язання підтримувати єдиного кандидата у президенти від опозиції не тільки морально, висловлюючи підтримку, а й ресурсно. Це значить, що всі три партії, їх актив, члени і симпатики будуть реально працювати, агітувати, проводити організаційні заходи для перемоги єдиного кандидата. Хто ним буде – покаже час. Але це буде однозначно той, хто від опозиції пройде в другий тур. Якщо влада все ж прийме закон про обрання президента в одному турі, то опозиція висуне єдиного кандидата одразу ж», - сказав Ігор Ткачук.

Опозиціонери заявили, що готові висунути спільно і підтримати кандидатуру на посаду Вінницького міського голови. Про це сказав Олексій Фурман. Він також сказав, що на наступних місцевих виборах три опозиційні партії висунуть по єдиному мажоритарному кандидату до рад всіх рівнів.

«Місцеві вибори відбудуться наприкінці 2015 року. До цього Україна обере нового главу держави. Ясно, що міські, селищні, сільські голови і ради мають бути опорою президента (що це буде кандидат від опозиції я не сумніваюсь), на відміну від ВРУ. Ми схвалюємо висування єдиних кандидатів на виборах у обласну, міські та районні ради. Також від опозиції будуть єдині узгоджені кандидати на посаду міських та селищних голів. У кожної опозиційної партії є чіткий план дій у Вінниці і області. УДАР ініціював відміну «медичної реформи», цю ініціативу підхопили інші опозиційні сили. Тобто, якщо вінничани побачать, що опозиція не піарится на них, а робить конкретні кроки для полегшення життя, то переможе єдиний кандидат у мери. Хто це буде – поки говорити рано, - вважає Ігор Ткачук.

З виборами була пов’язана і третя теза опозиції. Керівники обласних опозиційних партій заявили, що готові підтримати єдиного кандидата на перевиборах депутата ВРУ у окрузі №11, якщо вони відбудуться.

«Ми виходили з того, що на переконання опозиційних сил, вибори і  оголошення результатів в окрузі №11  відбулося з порушенням закону. Не буду вдаватися у всім відомі деталі, але якщо перевибори оголосять, то опозиція у них прийматиме участь, і буде підтримувати єдиного кандидата. У УДАРа є свій кандидат. Про це в одному з інтерв’ю сказав і Віталій Кличко. Але ми готові до спілкування,  певні консультації з цього приводу проводяться в столиці і у Вінниці. Єдиний кандидат від опозиції буде. Хто? Тут не треба бігти поперед возу. Спочатку має пройти процедура законодавча, потім технічна з оголошення виборів. Після цього й буде названо ім’я єдиного кандидата.

Хочу особливо наголосити, щоб вінничани зрозуміли: в усіх трьох випадках з виборами  опозиція висуватиме єдиних кандидатів. Усі інші – кандидати від влади. Регіонали цього й не приховують. Знову у проблемних округах від Партії регіонів будуть брати участь кандидати-самовисуванці. Про це заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов. Тому вінничанам і мешканцям області слід про це пам’ятати», - констатував Ігор Ткачук.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.