Жодних підстав для проведення повторних виборів в 11-му та 71-му округах немає

29 травня 2013, 12:52
Власник сторінки
народный депутат Украины
0
165

Вибори відбулися, їх визнало ЦВК. І я, і Павло Балога взялися до виконання своїх безпосередніх обов’язків як народні депутати України.

Проблеми повторних виборів в 11-му та 71-му округах в юридичному плані – не існує. Вибори відбулися, їх визнало ЦВК. І я, і Павло Балога взялися до виконання своїх безпосередніх обов’язків як народні депутати України.

Ми прийняли присягу, нас офіційно оформили на роботу. Від початку сесії голосуємо на рівні зі всіма, розробляємо законопроекти. Врешті-решт отримуємо заробітну плату! Тобто відповідно до закону, до Конституції України, повноцінно і у повній мірі виконуємо повноваження народних депутатів України.

Щоправда, існує одне сумнозвісне, сумнівне рішення Вищого адміністративного суду щодо нас. Зрозуміло, як і в який спосіб воно було ухвалене – з відвертими порушеннями. Це рішення створило політичну проблему, і без сумніву – воно є антиконституційним.

Що ж стосується юридичної площини, то жодних, підкреслюю, жодних підстав для проведення повторних виборів в 11-му та 71-му округах на сьогоднішній день просто не існує. Подобається це комусь чи ні.

Можливо, є політичне бажання когось за щось покарати. Але це, повторюся, не питання Конституції, не питання права. Це питання політичних розбірок, не більше, не менше. Це по-перше.

По-друге. Якщо домінуватиме політичне бажання, так би мовити, переламати парламент через коліно, якщо народних депутатів змусять таки проголосувати за згаданий законопроект, то це, з моєї точки зору, буде означати посилення процесу самодискредитації цієї Верховної Ради. Котрий, на жаль, уже почався, в силу протистояння, в силу певних незрозумілих голосувань тощо.

Таким чином, однозначно, буде запущений інструмент самознищення Верховної Ради України як вищого законодавчого органу країни. Нонсенс! Це буде перший прецедент в історії українського парламентаризму, коли Верховна Рада і депутати Верховної Ради, незалежно від того, мажоритарники вони чи пройшли за партійними списками, власними руками запустять і затвердять політичний, я підкреслюю, не юридичний, а політичний інструмент розправи над самими собою. В будь-який спосіб, в будь-який момент, без будь-якого сумніву.

Третє, що я хотів би донести. Мені часто ставлять запитання – якщо оголосять повторні вибори, чи буду я балотуватися ?

Моя позиція наступна. На разі, я не бачу підстав для проведення перевиборів. Я є прихильником теорії, що проблеми потрібно вирішувати по мірі їх виникнення.
Поки питання про повторні вибори парламент відклав. Якщо ж Верховна Рада прийме таке рішення, тоді, відповідно, і я буду думати, у який спосіб діяти в далі.

І, насамкінець, можна додати ще четвертий меседж. Мої юристи підготували подання до Європейського суду з цього приводу, але я поки не підписував його. Бо вже не раз говорив і ще раз наголошу – я затятий прихильник того, щоб не виносити сміття на люди.  Україна свої внутрішні політичні проблеми має вирішувати сама, всередині країни. А не бігати, не скаржитися Європі сама на себе чи стояти перед світом з простягненою рукою.

Звісно, може скластися така ситуація, коли політичне рішення буде домінувати над здоровим глуздом, над Конституцією, над законом.  В такому випадку я не виключаю, що все-таки звернуся до Європейського суду. Власне, лише для того, аби  перемогла  істина.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.