Ольга Пенюк-Водоніс: " Українська мова - солов‘їна"...

13 червня 2013, 19:11
Власник сторінки
поэтесса, свободный журналист
0
504
Ольга Пенюк-Водоніс:   Українська мова - солов‘їна ...

Ольга Пенюк-Водоніс — вчитель, композитор, поет...

 Нещодавно я опублікувала свої перші «Кулінарні замітки», і мої друзі-читачі сприйняли їх з величезним інтересом! Мені було так приємно… Хочу сказати, що рішення зібрати свої рецепти з фото з'явилося не просто так. На одному з сайтів в соц. мережах я часто бачу дивні фото Кулінарного Генія Ольги Пенюк-Водоніс. Я давно вважаю, що такі рецепти час зібрати в книгу «Смачного»! Ну, назва може бути й інша, а ось зміст – рецепти Ольги з коментарями її чоловіка Василя.

   Ідеальна родинна пара… А які Ольга пише пісні! Правду говорять, що талановита людина талановита у всьому… 

Ольга Пенюк-Водоніс:

Ольга Пенюк-Водоніс

Ольга Пенюк-Водоніс — вчитель, композитор, поет, член Української Асоціації письменників та член Всеукраїнського об'єднання " Письменники Бойківщини". Живе і працює в місті Сокаль. Понад 30 років Ольга викладає в Сокальській дитячій школі мистецтв ім. В. Матюка, очолює відділ музично-теоретичних дисциплін. Творчість композитора було відзначено дипломами 3 міжнародного музичного фестивалю "Ялтинське літо — 2005", VIII Всеукраїнського фестивалю сучасної української естрадної пісні "Дитячий пісенний вернісаж — 2007", м. Київ, дипломом 13 міжрегіонального фестивалю "Мамині зіроньки — 2007", м. Сокаль. Пісні О. Пенюк-Водоніс друкувались в часописах "Нескорені", "Високий замок" (Львів), альманасі "Провесень" (Червоноград), "Соколиний край" (Сокаль). У львівському видавництві "Українські технології" автор видала 5 збірок пісень: "Різдвяні дзвіночки" (2002 р.), "Країна Дитинства" (2003 р.), "Черешнева віхола" (2004 р.) , «Кольоровий дощик» (2006 р.), "Дарунок неба" (2008),та 2 поетичні збірки " У краю барвінковім"(2005 р.), "У пошуках веселки "( 2010 р.). Давайте не перераховуватимемо всі винагороди і титули, які завоювали пісні Ольги, а просто поговоримо з нею…

Ольга Пенюк-Водоніс:

Конкурс "Коронація слова-2011" м.Київ

 — Я знаю, що в дитинстві Ви, Ольга Володимирівна, хотіли бути хірургом.

 — Так , це вірно.

 — Чому Ви змінили свою дитячу мрію?

 — Так сталося, що медицину перемогла музика, яка виявилась цікавішою для мене.

 — Не жалкуєте?

 — Ні , не шкодую.

 — У кожній дитинки є талант. Як батькам правильно зрозуміти який саме талант у дитини?

 — Згідна з вами. Визнати талант проблематично. Треба спробувати багато різного і відчути те , що стане дитині ближчим.

 — А як краще направити розвиток цього таланту, щоб не нашкодити нав'язуванням?

 — Для цього потрібні поступові дії, а не натиск з боку батьків і педагогів.

 — Суворий край Магадан став батьківщиною багатьох відомих людей…

 — Так це — М,Шафутиньский, В.Козін, Є.Шифрін, І.Висоцький , Т.Кароль та ще багато цікавих особистостей.

 — Чому Ви вирішили переїхати жити до України?

 — Україна — це батьківщина моїх батьків і предків, про яку я мріяла з дитинства .З трох років я приїзджала до бабусі у село на Івано-Франківщину.

 — Чи вважаєте Ви українську мову національною гордістю нашого народу?

 — Так, бо українська мова дуже милозвучна і багата. Недарма її називають солов‘їною. Ще в часи Петра першого співаків до придворної капели Петербургу привозили з України з м. Глухів, де була знаменита співацька школа, які існує по сьогоднішній день.

Ольга Пенюк-Водоніс:

 — Імена Ваших учнів можуть бути записані в історію пісенної України?

 — Кожна дитина, яка співає і мої, і українські пісні, бере участь або перемагає на різних фестивалях і конкурсах, вже є частинкою нашої пісенної України, бо вона вкладає у виконання пісні своє бачення та свою душу.

Хто хоче послухати мої пісні, я подаю посилання деяких юних виконавців, переможців багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
 

 


— Хто створює Вам душевну рівновагу для творчості?

 — Чоловік, рідний дім, природа, море...

 — Як Ви думаєте, що потрібно зробити в Україні для дітей, щоб країна знайшла надію на гідне майбутнє, при цьому пам'ятаючи уроки минулого?

 — Підняти культурний рівень, відкривати для дітей мистецькі центри, вокальні студіі, бо багато дітей з бідних родин не можуть отримати освіту і приймати участь в конкурсах, тому що все це коштує чималих грошей.

 — Я часто бачу чудові фото Ваших геніальних витворів мистецтва кулінарії...

 — Кулінарія — це моє хобі, де я теж люблю щось творити своє.

 — Поділитеся, будь ласка, своїм улюбленим рецептом!

 — Салат «Гранатовий браслет»:
 Викладати шари кільцем: варений буряк, натертий на крупній терці; дрібнонарізана цибуля; варена морква, натерта на крупній терці; дрібнонарізана смажена або варена курятина; терта на крупній терці відварена картопля; зверху прикрасити зернами граната. Кожен шар змащується майонезом. Салат повинен настоятися у холодильнику декілька годин. Щоб зручніше було зробити «кільце» і воно було рівним і красивим — на середину салатного блюда треба поставити якусь банку, її заздалегідь оберніть харчовою плівкою, щоб легше за неї виймати з салату і нічого щоб не руйнувалося «у конструкції», якщо до банки щось прилипне. І салат довкола баночки кладіть. Потім банку витягуєте.

Ольга Пенюк-Водоніс:

Василь Пенюк-Водоніс, чоловік Ольги

 — І… Нова пісня або вірш від Вас... 

 — Від мене моя нова пісня «Діва Марія»:

   Не можу не додати ще пару слів від себе: з величезною пошаною я відношуся до людей, які дарують свій талант дітям, зігріваючи теплом свого серця весь світ… Не можна розділити щастя на країни і міста, можна просто повірити в нього і прийняти… Впустити в своє серце добро, маленький клаптик його залишити в своїй душі, а все інше роздати… Дякую, Ольга, за вміння Творити Добро! Щастя Вам…

Ольга Пенюк-Водоніс:

Ольга Пенюк-Водоніс та Анатолій Матвійчук

Фото і відео: з особистого архіву сім'ї Пенюк-Водоніс

При роботі над інтерв'ю використовувалася інформація з сайту http://sokal.lviv.ua/kultura-talanty.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: інтерв'ю,Ольга Пенюк-Водоніс,Світлана Балагула
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.