Як молодь відзначить свій День у 2013 році?

29 червня 2013, 10:59
Власник сторінки
0
230
Як молодь відзначить свій День у 2013 році?

Або скільки молодих людей вийде на Майдан з чорними стрічками?

Як відомо, 27 червня 2013 року в приміщенні інформаційного агентства RegioNews відбувся круглий стіл на тему «День Конституції України та День молоді: чи є привід для святкування?», організатором якого виступила всеукраїнська молодіжна громадська організація «Батьківщина Молода».

 Під час дискусії запрошені експерти та лідери молодіжних громадських організацій розглянули питання молодіжної політики та проблеми дотримання конституційних прав молоді в сучасній Україні.

 Розпочав круглий стіл зі свого виступу Голова Батьківщини Молодої Іван Крулько, який окреслив основні проблеми в молодіжній політиці України, що гостро постали за останні роки: «Напередодні Дня молоді, ми можемо дати чіткі оцінки діяльності влади у сфері молодіжної політики, визначити які обіцянки передвиборчої програми Януковича та Партії Регіонів було виконані, а які залишилися поза увагою. Замість вирішення ряду молодіжних проблем, ми бачимо штормові ситуації з Міністерством молоді та спорту, яке реорганізовується уже втретє за останні роки, констатувати, що систематично не дотримуються права молоді на мирний протест, освіту, житло та ін.» – зазначив Іван Крулько.

 Далі перед присутніми з доповідями на тему стану молодіжної політики та дотримання прав молоді виступили: народний депутат України Андрій Павловський, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай, народний депутат України Андрій Іллєнко та заступник Голови ВМГО «Батьківщина Молода» Сергій Митрофанський. Експерти обговорили реформу вищої освіти, конституційні права молоді та їх реалізацію в сучасній Україні, житлову проблему та проблему працевлаштування, відсутність соціальних ліфтів для молоді, а також обмінялися думками виконання владою передвиборчих зобов’язань перед молоддю. Кожен зі спікерів наголосив на важливості дотримання Конституції, як ядра всієї правової держави.

 Участь у круглому столі взяли також представники молодіжних громадських організацій, зокрема: Молодого Народного Руху, Української асоціації студентського самоврядування, Молодіжного Націоналістичного Конгресу, Команди молоді Віталія Кличка, ПЛАСТу, Спілки української молоді в Україні та ін.

Присутні об’єдналися навколо ідеї – не святкувати День Конституції України та День молоді, через нехтування Основним Законом України та інтересами молоді нинішньою владою.

Як повідомили учасники та організатори прес-конференції 30 червня на День молоді вони планують провести свою першу акцію в Києві, на яку вийде приблизно півтори тисячі молодих людей. Під час відзначення Дня молоді на Майдані Незалежності молодь з чорними стрічками у мовчазній формі висловить своє ставлення до «досягнень» влади у «вирішенні» проблем молоді.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в акції. Початок акції 30 червня о 12 годині на Майдані Незалежності біля Монументу Незалежності. Просимо з собою мати чорну нарукавну, нагрудну або яку-небудь іншу стрічку. Не маєш чорної стрічки? Просто вдягни чорний одяг.

Всі, хто підтримує дану акцію співчуває та вболіває, і не може прийти на Майдан 30 червня, протягом дня носить чорну стрічку, чорний одяг, прикріплює чорну стрічку на своє авто, вікно свого будинку або квартири.

Покажемо владі, до чого вона довела молоду людину!!!

 

Використано матеріали ВМГО «»Батьківщина молода»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: День Молоді
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.