Про реорганізацію вищих навчальних закладів в Україні

30 червня 2013, 08:37
Власник сторінки
0
214

«Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» мають місце бути. Не вщухають звернення і прохання, розмови і дискусії щодо реорганізації українських вищих навчальних закладів.

«Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» мають місце бути. Не вщухають звернення і прохання, розмови і дискусії щодо реорганізації українських вищих навчальних закладів. В першу чергу, мова йде про долю Одеського державного аграрного університету та деяких університетів Дніпропетровська.

Чому так різко сприймає зміни українське суспільство? Адже будь-які реформи мають ціль. Метою дій Міністерства освіти і науки є створення потужних спеціалізованих університетів, які будуть спроможні забезпечити українське суспільство висококваліфікованими фахівцями у різних галузях.

Такі реформи мають не лише негативні конотації, необхідно виокремлювати переваги, яких, безумовно, значно більше.

За словами Першого заступника Міністра освіти і науки України Євгена Суліми, провівши такого роду реформу, українське суспільство отримає наступне:

1.     Підвищення якості підготовки фахівців.

2.     Забезпечення гідної конкуренції вищих навчальних закладів на просторі України.

3.     Фінансування діяльності вищих навчальних закладів.

4.     Ефективність формування і регулювання обсягів державного замовлення.

 

Дійсно, розмаїття спеціальностей різних спрямувань у непрофільних вишах не завжди має державне замовлення. З оптимізацією мережі вищих навчальних закладів України з’явиться  можливість отримувати ще більш якісну освіту завдяки професіоналізму професорсько-викладацького складу новостворених та об’єднаних ВНЗ, при цьому, навчаючись на основі державного замовлення, й отримуючи бажану спеціальність.

 

Звичайно, неважко зрозуміти й тих студентів та викладачів, які вже протягом певного часу відстоюють гідність і честь університетів, у яких навчаються і працюють. Адже кожен вкладає в свою справу частинку душі. Попри те, для вдосконалення системи освіти, для підвищення рівня освітніх послуг в нашій країні важливо долучитися до ідеї реорганізації ВНЗ та створити потужні бази по підготовці майбутніх українських спеціалістів.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.