На час прийому документів до вузів буде працювати «гаряча» телефонна лінія

30 червня 2013, 08:57
Власник сторінки
Координатор громадської ініціативи "Студентський захист".
0
234

На допомогу абітурієнту

«На час прийому документів до вищих навчальних закладах буде працювати «гаряча» телефонна лінія з метою надання практичною юридичної та консультаційної допомоги абітурієнтам», - заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Прийом документів від абітурієнтів, які вступатимуть за результатами ЗНО, здійснюватиметься з 1 до 31 липня 2013 року. Приймальні комісії ВНЗ будуть працювати шість днів на тиждень: з понеділка до п'ятниці з 9:00 до 17:00 (подекуди до 18:00) і в суботу - з 9:00 до 13:00 (або до 14:00) .

«На стендах приймальних комісіях вищих навчальних закладах, з 1 липня вже буде розміщена інформація про кількість бюджетних місць і відповідно абітурієнти вже зможуть визначитись на які спеціальності і в які вищі навчальні заклади подавати заяви, враховуючи свої результати на ЗНО», - підкреслив Андрій Черних.

Перші рейтингові списки вступників, які вступатимуть на основі повної та базової загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені 1 серпня. 

Зарахування абітурієнтів на денну форму навчання за державним замовленням відбудеться 11 серпня, за контрактом - не пізніше 25 серпня.

Вступники мають право подавати заяви про вступ до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки в кожному з них.

«Тільки оперативне реагування на факти порушення прав абітурієнтів зможе допомогти молодим людям отримати студентський квиток бажаного вищого навчального закладу», - зазначив Андрій Черних.

Абітурієнти можуть дзвонити по телефону (067) 656 99 41 та повідомляти про факти порушення їхніх прав або для отримання практичної юридичної та консультаційної допомоги. Також можна направляти відповідну інформацію на електронну адресу: studzahust@gmail.com 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: поступление в ВУЗ,абитуриенты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.