На тему безробіття...

05 липня 2013, 11:46
Власник сторінки
экономист
0
186

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/uryadova_garyacha_liniya_dopomagae__bezrobitnim_stati_do_roboti_1782958

Потреба у висококваліфікованих кадрах в державі стає дедалі відчутнішою, однак влаштуватися на роботу стає все складніше. Відповідно до нової редакції Закону "Про зайнятість населення", що вступить в дію з 1 січня 2013 року, держава відводить службі зайнятості велику роль у допомозі людям повернутися до продуктивної праці. Державній службі зайнятості поставлено головне завдання - працевлаштування людей, у першу чергу, з найменш соціально захищених верств населення. Відтак, урядова телефонна "гаряча лінія" активно допоможе у вирішенні їхніх нагальних проблем, наданні повної та вичерпної інформації та оперативно реагуватиме на порушення їхніх прав.

Як повідомили Укрінформу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), упродовж 2012 року на урядову телефонну "гарячу лінію" надійшло 1 433 звернення з питань зайнятості та безробіття з усіх регіонів країни.

"Громадяни зверталися за допомогою знайти роботу, а також працевлаштуватися на певний термін за кордоном, підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці шляхом професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (37% від загальної кількості ). 34% звернень стосувалися питань призначення та затримки виплати допомоги по безробіттю (п'ята частина звернень з цієї тематики надійшла саме у грудні)", - поінформували у Центрі.

Зокрема, серед тих, хто звертається на урядову телефонну "гарячу лінію" з питань пошуку роботи, - одинокі матері, випускники вищих навчальних закладів, громадяни з медичною і педагогічною освітою та з рідкісними професіями, колишні ув'язнені. Більшість таких заявників не перебувають на обліку в службі зайнятості. Значна кількість з них - це молодь, яка має проблеми з працевлаштуванням після завершення навчання у вищих навчальних закладах. Актуальними залишаються і питання працевлаштування громадян передпенсійного віку, зазначається у повідомленні.

Є чимало прикладів неформального, сумлінного ставлення працівників центрів зайнятості щодо вирішення питань, з якими звертаються громадяни на урядову телефонну "гарячу лінію". Так, житель м. Нікополь Дніпропетровської області звернувся з проханням сприяти у його працевлаштуванні. Обласним центром зайнятості надано роз'яснення, що директор міськрайонного центру зайнятості особисто зверталася до керівників підприємств з проханням розглянути можливість працевлаштування заявника. Фахівці Центру з'ясували, що заявника було влаштовано на роботу.

Заявниця з м. Кузнецовськ Рівненської області теж звернулася з питання працевлаштування. Обласним центром зайнятості поінформовано, що за результатами роботи міського центру зайнятості заявниці було видано направлення на працевлаштування у приватне підприємство.

Жителька м. Донецьк звернулася щодо сприяння у її реєстрації в центрі зайнятості. Обласним центром зайнятості повідомлено, що заявницю в центрі зареєстровано.

Від людей надходять також і скарги стосовно вакансій, що пропонуються. Спеціалістами служби зайнятості часто не враховуються такі фактори, як освіта шукача роботи, його фах, стан здоров'я, надається неправильна інформація про роботу, що пропонується, неперевірена інформація про вакансії на підприємствах. Є скарги на затримку у виплаті матеріальної допомоги по безробіттю. Так, заявниця з Києва поскаржилася на затримку у виплаті їй такої допомоги. Міським центром зайнятості поінформовано, що допомога по безробіттю була перерахована заявниці на її особовий рахунок наступного дня після звернення на урядову телефонну "гарячу лінію".

Загалом за період з 21 по 28 грудня 2012 року на урядову телефонну "гарячу лінію" звернулося 11 416 заявників зі скаргами, заявами та пропозиціями.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, у суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.