Про е-врядування

12 липня 2013, 09:19
Власник сторінки
экономист
0
176

«На засадах партнерства та взаємовідповідальності»

Електронне урядування — спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій.

У вересні 2011 року наша країна приєдналася до глобальної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». Урядовим розпорядженням був затверджений план заходів і з травня 2012 року розпочалося фактичне впровадження запланованого.
Крок за кроком ми йдемо до кардинально нової ідеології взаємовідносин — партнерство органів влади та інститутів громадянського суспільства і спільна відповідальність за прийняті рішення та їх виконання. 

2012 року істотно оновлено урядовий сайт «Громадянське суспільство і влада». Громадянам та їхнім об’єднанням запропоновано удосконалений механізм обговорення проектів нормативно-правових актів, що мають важливе суспільне значення та зачіпають широкі верстви населення.
Новацією сайту є використання механізму соціальних мереж. 

Минулого року Секретаріат Кабінету Міністрів запровадив практику відеоконференцій для обговорення пріоритетів урядової політики у різних сферах соціально-економічного розвитку. 

Крім того, у 2012 року створено веб-сайт державної установи «Урядовий контактний центр». За допомогою сайту можна надіслати звернення до органів виконавчої влади, яке буде оперативно розглянуто.

З 21 червня 2013 року, на базі Урядового контактного центру запроваджено спеціалізовану «гарячу лінію» 0 800 507 309 для звернення громадян з питань корупційних дій – дієвого засобу спілкування влади і громадськості для реагування на життєво важливі проблеми, що порушуються людьми.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.