Навальний, педофіл, справедливість

22 липня 2013, 14:42
Власник сторінки
Маркетолог, політолог, літератор
1
563
Навальний, педофіл, справедливість

Навальний, педофіли, справедливість

Недавно побачив запис у когось з друзів "Нам би такого політика, як Навальний". Це не просто смішно, це сумно, робити собі кумира з такої особи. Можливо в Росії серед інших опозиціонерів (Хакамад, Каспарових і Нємцових) він і виглядає класно.

Якщо хтось не любить Путіна - то не треба ж обожнювати одразу всіх його ворогів. Бо з такою позицією можна і Березовського з Ходорковським полюбити.

Я не заперечую, що переслідування Навального можуть бути пов'язані з його балотуванням на посаду мера Москви. Але в цьому записі, я не збираюсь аналізувати Навального, як політика чи бізнесмена. Не збираюсь аналізувати його погляди на геополітичний союз України, Росії і Білорусії (де Росія відіграватиме провідну роль), і те чим ці погляди відрізняються від сучасних кремлівських чи поглядів євразійців.

Я хочу тут згадати момент про справедливість. Декілька років тому, Навальний написав заяву в прокуратуру на іншого російського громадського діяча - Максима Марцинкевича, при чому через його радикальні націоналістичні погляди. Через це Максиму довелось відсидіти в тюрмі, а Навальний з часом сам став "націоналістом" (можливо побачив перспективну політичну нішу?), став критично висловлюватись з приводу міграції, почав співпрацювати з ДПНІ та "Великою Росією", та підкреслював: "национализм «должен стать стержнем политической системы России»"

Так от чи справедливо було Навальному стучати в прокуратуру на іншого опозиціонера (який, можливо і не називав себе опозиціонером, не мав підтримки фондів, але своїми поглядами знаходився в опозиції до режиму)?

Хоча б такої дрібниці мені достатньо, щоб не вважати Навального зразком політика, і взагалі не співчувати йому.

Марцинкевич, до речі, запустив дуже популярне в інтеренті реаліті-шоу "Окупай-Пєдофіляй", яке певним чином вплинули і на Україну (бо в деяких українських містах молодь також ловить педофілів і записує це на відео).

В Миколаєві, молодь впіймала педофіла, яким виявився помічник депутата від ПР, який приїав на зустріч на лексусі. Треба віддати належне, що молодь не злякалась ні зв'яків педофіла, не спокусилась на гроші, які він їм міг пропонувати за мовчанку. Вони виклали відео в інет, і навіть трохи побили педофіла.

Так, я розумію, що дехто з читачів не схвалить цього. Хтось може сказати, що це жорстоко, що хлопці поводились, як гопніки, для когось - цей педофіл - не педофіл, а крутий пацан, який йшов до успіху, модель наслідування.

Але річ не в цьому - молодь самоорганізувалась, і без політиків, без чиїхось настанов і замовлень, навіть без дорослих - судячи з відео всі учасники досить юні. А це і є громадянське суспільство.

Отже, виходить, що Марцинкевич зробив більше для громадянського суспільства в Україні, ніж Навальний.

Сторінки на вікіпедії згадуваних діячів:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87,_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Россия,Оппозиция,Путин,педофилия,педофил,Навальный,громадянське суспільство,Навальний,путинизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.