Дещо про плагіат

04 серпня 2013, 11:26
Власник сторінки
журналіст
0
259

або Копія завжди гірша від оригіналу...

Юрій Луценко, схоже, продовжує національну традицію калькування вивісок політичних проектів з польських зразків. Судіть самі: назва "УВО" (Українська військова організація) виникла як аналог Polskiej organizacji Wojskowej (POW), заснованої шанованим мною Юзефом Пілсудським. Партія "Солідарність" Петра Порошенка - тут туже пряма асоціація самі знаєте з якою польською організацією, лідером якої був не менш шанований мною Лех Валенса (до речі, на початку 90-х в Україні теж існувало профоб'єднання "Солідарність", але досить швидко припинило існування).

Тепер Луценко - то "Самооборону" здер у покійного Анджея Леппера (тільки щось та луценківська "самооборона" так і не виправдала своєї назви - а то мала бути, судячи з назви, справді організація прямої дії, на зразок "летючих загонів"). Тепер от "Третя республіка". Так у Польщі називають нинішню відроджену польську державу. 

Скільки часу треба, щоб наші політики зрозуміли, що, по-перше, копія ніколи не дотягує до оригіналу! - будь то "Третій Рим" (щось "осетрину второй сежести" нагадує), чи то "друга Третя Республіка"; а, по-друге, якщо вже якось називаєшся, то дій відповідно до назви (тут хіба що УВО виправдала свою вивіску; як саме і наскільки якісно - то вже інша тема, але все ж таки...).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.