Чи відповість Яценюк за "тушок"?

05 серпня 2013, 15:19
Власник сторінки
0
212

Минулого тижня у Черкасах сталася визначна подія у політичному житті міста.

100% депутатів – а це 5 осіб – які балотувалися у 2010 році від «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, у повному складі перейшли у Партію регіонів. Причому відбулося це не так, як бувало раніше: тишком-нишком отримали партійні квитки, а потім лише на сесії стає зрозумілим, що депутати увійшли у фракцію Партії регіонів. Цього разу перехід був зафіксований десятками відеокамер, під наглядом сотен партійців, в урочистій атмосфері – на зборах черкаської міської організації Партії регіонів.

Таким «тушкуванням» нині мало кого здивуєш. Тут питання в іншому: у політичній відповідальності. І навіть не тих, хто перейшов, а тих, хто їх підтримував, просував. А це – Арсеній Яценюк. 

15 вересня 2010 року Арсеній Петрович приїхав до Черкас, щоб представити свою команду, яка йтиме у міську і обласну ради. Одна кандидатура викликала гнів з боку тих, хто прийшов до зали. Люди дорікали, що цей кандидат не достойний, він мав відношення до дерибану паркових зон і Сонового бору. На що Арсеній Петрович відповів: «У мене є департамент партійного контролю. Я вже післязавтра матиму довідку щодо цього питання. Якщо ця людина авторитетна, вона буде в списку. Якщо я побачу що це неправда, я розпрощаюся з ним як із членом партії».

Що ж. Департамент контролю, мабуть, надав «потрібну» довідку і ця людина потрапила до міської ради від Фронту змін. Правда не за списком, а через округ. А далі – він і ще четверо, яких, певно, також прискіпливо перевіряли, опинилися у лавах Партії регіонів.

І тут згадуються перші «тушки» парламенту – Табалови. Їх також рекомендував і підтримував Яценюк. Певно, їх також перевіряв департамент контролю….

Але питання не в самих депутат  – як Верховної Ради, так і Черкаської міської – а в людині, яка рекомендувала, підтримувала. Може Арсенію Петровичу варто понести політичну відповідальність за це?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.