Дві держави, два президенти

17 серпня 2013, 13:11
Власник сторінки
історик, юрист
0
226

Україна, за часів президенства Януковича, перетворилася у поліцейську державу,з відсутністю чіткого зовнішнього вектора та фактичною ізоляцією на міжнародній арені.

14 жовтня 1912 ,під час передвиборчої кампанії ,на Теодора Рузвельта,якому належать висловлювання «політика великого кийка» і «світовий поліцейський»,було здійснено замах.

Куля потрапила в груди, пробивши футляр від окулярів і 50-сторінковий рукопис з промовою, яку Рузвельт мав намір виголосити. Рузвельт відмовивляєтьс від допомоги. Він говорив 90 хвилин, поки кров розпливалася по його сорочці. 

 Свою промову Рузвельт почав словами: «Пані та панове, не знаю, чи розумієте ви, що в мене тільки що стріляли; але Лося так просто не вб'єш» (лось - символ Прогресивної партії Рузвельта). Як з'ясували пізніше, куля увійшла в груди, але не пробила плевру, і було б небезпечніше витягувати її, ніж залишити як є. Рузвельт носив цю кулю в грудях до кінця життя. 

19 вересня 2004, в розпал президентської кампанії, в Івано-Франківську студент Дмитро Романюк кинув яйце в прем'єр-міністра України Віктора Януковича, коли той виходив з автобуса. Після удару глава уряду звалився на асфальт. Охорона тут же затягла його в машину і відвезла в реанімацію обласної лікарні, хоча по його сорочці розпливався яєчний жовток. 

В.Януковичу належать висловлювання "Я відновлю несправедливість!","Ми із зерна зробимо м'ясо!" 

Рузвельт продовжив курс на відмову від ізоляціонізму і становлення Америки як світової імперіалістичної держави, що активно діє у всьому світі.

Україна, за часів президенства Януковича, перетворилася у поліцейську державу,з відсутністю чіткого зовнішнього вектора та фактичною ізоляцією на міжнародній арені.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.