Кончений фільм Кончаловського або як не треба знімати документальне кіно

23 серпня 2013, 22:01
Власник сторінки
Маркетолог, політолог, літератор
0
563

Кончений фільм Кончаловського або як не треба знімати документальне кіно


23 серпня 2013 року напередодні Дня Незалежності, на телеканалі “Інтер” показували фільм “Битва за Україну” Андрія Кончаловського. Перед тим його активно рекламували, і треба відзначити, що трейлер кращий за фільм.

З перших хвилин фільму склалось враження, що фільм, це не якесь цікаве документальне кіно, а просто нарізка висловів різних відомих та не дуже відомих людей та розмірковування Кончаловського перед своїми колегами. Якщо Кончаловський намагався зняти фільм про Кучму, то у нього це не вийшло – він більше себе показував в кадрі. Якщо він намагався зняти фільм про Україну – в нього теж це не вийшло, бо навіщо нам його розмірковування (“попытки понять”), навіщо нам хизування українофоба Маркова, в стилі – якби йому забезпечили б бюджет – то була б контр-революція в 2004 році? Фільм іде наче в хронологічному порядку, але позбавлений будь-якої центральної лінії. Якби це була дипломна робота студента, я сказав би - непогано. Але від багаторічного і багатобюджетного фільму можна ж було очікувати чогось нового, або принаймні чогось цікавого?

Не сперечаюсь, що для людей, які трохи цікавляться політикою – він може бути цікавим, для якоїсь загальної інформації. Але все-одно, яка б не була мета в цього документального фільму – вона не досягнута. І це на фоні того, що росіяни знімають багато цікавого кіно. Я не маю на увазі ті фільми та серіали, які давно заполонили ефіри українських каналів. Багато цікавих документальних фільмів, які дивишся на одному подиху. Наприклад, документальні фільми про Березовського, Ходорковського, але можна назвати і малобюджетні фільми: “Революция, которой не было”, “Валера – скальпель демократии”.

Фільм Кончаловського немає ніякої родзинки, лиш прикро що такі стрічки заполоняють візуальний простір, в той час, як багато талановитих режисерів не мають такого доступу до глядача. Bисновок – це кончений фільм, який не варто дивитись. В інтернеті можна знайти сотні відео на подібну тематику, які може й не матимуть такої пафосної назви, але й не гірше нагадають про події.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: фильм,Кучма,кино,Кончаловский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.