Володимир БОНДАРЕНКО : "ЄВРО-12 ЗБАНКРУТУВАЛО УКРАЇНУ?"

30 серпня 2013, 14:23
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
236

Моє інтерв"ю для "МОЛОДІ УКРАЇНИ" (якій в цьому році виповнюється 90 років) в скороченому вигляді


         Володимир БОНДАРЕНКО: «ЄВРО-12 ЗБАНКРУТУВАЛО УКРАЇНУ? »
-Володимире Олександровичу, минув уже рік із часу, коли в Україні відгриміло Євро 2012. А значить, є нагода поцікавитись у Вас щодо прогнозів про те, що наступний після Євро рік буде складним, оскільки в Україну не прийдуть довгоочікувані інвестиції.
-Дійсно, Євро - 2012 не виправдало сподівань українців щодо покращення стану вітчизняної економіки через низку причин, головною з яких є та, що у час підготовки до чемпіонату відбулось велике розкрадання бюджетних коштів, йшло масштабне відмивання фінансових ресурсів, що спричинило масовий відтік інвестицій з України. Потенційні інвестори не поспішають вкладати кошти в економіку нашої держави і поки-що зайняли вичікувальну позицію. У цілому, наша країна виявилась не готова приймати у себе Єврочемпіонат, власне, через високий рівень корумпованості наших чиновників.
-Щодо Ваших прогнозів на 2012 р., зокрема, про склад сучасного парламенту України і його напрацювання. Адже ви в основному передбачили результат на парламентських виборах восени 2012 р. і той розклад парламентських фракцій, що утворився після оголошення результатів виборів у ВР України.
       -За час діяльності нинішнього складу ВР звучало багато тріскотні, відверто популістських гасел, а конкретні закони майже не приймались. Тобто новообраний парламент нічим особливим не здивував пересічного українця.
-Відомо, що у травні нинішнього року, Інститут соціологічних і політологічних досліджень ім. Т.Г.Шевченка, який Ви очолюєте, відсвяткував своє десятиріччя. Що Ви розкажете із цього приводу?
-Одним із його натхненників став  незабутній колишній міністр нафти і газу Михайло Петрович  Ковалко. Саме завдяки його титанічним зусиллям, а ще сприянню нашого вчителя Героя України Яновського, що був керівником концерну "Стірол"- підприємства по виробництву вітамінів і мінералів, ми і створили наш інститут.
Від себе додам, що головним натхненником створення вищезгаданої  установи була моя мама, Тамара Тихонівна. Саме вона, проста трудівниця із села на Херсонщині,  яка все життя пропрацювала бухгалтером, зареєструвала цей заклад, що згодом набув такий солідний статус. 
На час створення інституту у нас була досить потужна команда однодумців - О.Харченко, О. Гусєв, незабутній Борис Богомаз.Згодом до нас приєднався відомий письменник і художник Валерій Орел. Тобто , ми маємо солідний потенціал для втілення в життя всіх наших задумів.
-Що, на Вашу думку, стало Вашим найбільшим досягненням за ці роки?
-Насамперед, двічі передбачити обрання Б.Обами на пост Президента США. Обрання колишнього соціаліста Ф.Оланда президентом Франції, обрання А.Меркель федеральним канцлером Німеччини та багато інших передбачень. Від себе додам, що я пишаюсь своєю командою соратників, разом з якими ми зняли багато фільмів, видали чимало книг про видатних особистостей сучасності, зокрема про талановиту співачку, мою землячку із Полтавщини, народну артистку України Раїсу Кириченко. Книга дістала назву "Я козачка твоя, Україно!". У 2011 р. я презентував цю книгу голові Київської міськдержадміністрації О. Попову, який, до речі, родом із Полтавщини.
-Зокрема, про Вас написав книгу О.Гусєв, що має назву "Прозріння і курйози українського Нострадамуса".
-Мій товариш і соратник В.Орел теж підготував для мене сюрприз, а саме, навесні 2012 р. видав книгу "Зірки і терни українського Нострадамуса, де в цікавій художній формі описав мої пригоди у юнацькі і студентські роки. Наші читачі уже знають В.Орла за його попередньою книгою з інтригуючою назвою "Нет, ребята, все не так уж!". Це збірка гумористичних оповідань, героєм якої є такий собі Сюся Бусін, що має дивовижний талант весь час потрапляти у досить кумедні ситуації. Раджу всім небайдужим до сучасної української прози прочитати цю книгу! Запевняю, Ви отримаєте від її прочитання значний заряд позитивних емоцій! Окрім вищесказаного В.Орел ще й талановитий художник, член Спілки художників України, його картини неодноразово демонструвались у київському міському Будинку Художника.    
-Що, на Вашу думку, було для Вас найскладнішим у роки діяльності Вашого Інституту?
-Безумовно, досить складним для нас було виправдати довіру суспільства, наших співгромадян, які повірили в нас, у наші можливості. Тому ми, наша команда, долаючи всі труднощі, що були на нашому шляху, рухались вперед, до нових вершин! 
-І наостанок, Ваші побажання нашим читачам!
-Друзі, зичу Вам успіху у Всіх щоденних справах і, особливо, віри в себе, у свої можливості! Не зупинятись перед труднощами, що зустрінете на своєму шляху, а на прикладі нашої команди вірити в себе, щодня працювати, працювати, працювати! І тоді його Величність Успіх неодмінно прийде до Вас!

-До нових зустрічей, Володимире Олександровичу!
-Хай Вам щастить!. 
  Костянтин СОЛОМОНОВ ,журналіст
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.