Українська res publica чи псевдоукраїнська cosa nostra: причини українофобії

02 вересня 2013, 15:32
Власник сторінки
кандидат философских наук, политический аналитик
0
340

Невдоволення наявним соціальним ладом з необхідністю спричиняє гостре несприйняття масами "ідеологічного підґрунтя" ненависного режиму

Урядування "команд професіоналів" та стрімке "покращення життя вже сьогодні" веде до того, що значна частина мешканців України несвідомо і мимоволі переносить свою цілком закономірну й зрозумілу ненависть до злочинної держави та її чільників, які безбожно, не гірше за найгірших окупантів, визискують суспільство, на українську мову, культуру, історію. Але хіба винні українська мова, культура, історія, країна у тому, що зграйка ненажерливих жлобів, далеких не лише від української, але і від будь-якої іншої культури взагалі, – ці спритні ділки від комсомолу, бандюки та представники так званої пост-радянської партійної номенклатури, – найменували свій феод Україною? Якщо б вони назвали його Малоросією і зробили б державною мовою російську, сьогоднішні "пересічні українофоби"  ненавиділи б малоросійське і російське; назвали б Руссю – зненавиділи б Русь.

Ясновельможні жлоби та кримінальні барони перетворили  "пострадянську" RES PUBLICA на свою "псевдоукраїнську" COSA NOSTRA і самовпевнено вважають, що всіх інших громадян України – лузерів і маргіналів – просто давить жаба, що всі інші просто заздрять "успішним і гоноровим панам" передусім  – колишнім стоматологам та кур‘єрам.

Наївні та дурні! Ніхто не заздрить мерзоті. Мерзоту просто ненавидять. НЕ–НА–ВИ–ДЯТЬ! І ця атмосфера ненависті, яку "пиКата шляхта" породжує навколо себе, рано чи пізно зжере, поглине її разом з онуками, діточками, дружинами, коханками і поплічниками…

Хай їм грець, доля "пиКатої шляхти" та її спадкоємців й посіпак мене не обходить. Мене цікавить побутова, пересічна українофобія упослідженого кримінальними баронами денаціоналізованого населення, яке винить у своїх негараздах не згаданих вище "державотворців" (і, звичайно, певною мірою самого себе), а Українську незалежність, українську мову, культуру, історію.

Проте, хіба винна німецька мова, що нею говорив Гітлер? Хіба винний Степан Андрійович у тому що Ринат Леонідович закриває металургійні комбінати та шахти, лишаючи робітників без шматка хліба?

На жаль, "пересічні українофоби" часто уподібнюються комахам, які ненавидять Заратустру лише через те, що їх безжалісно вбивають на стелі томиком із повного зібрання творів Ніцше…

 

Валентин КорніЙОвич. "Drang naсh Osten. Короткі нариси з історії філософії Сходу в анекдотах. Українсько-психоаналітичний контекст"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.