МЫ УЖЕ УМЕРЛИ?

09 вересня 2013, 03:44
Власник сторінки
журналист
0
255

Каждый вечер новый фильм ужасов…

МЫ УЖЕ УМЕРЛИ?

Каждый вечер новый фильм ужасов…

      Достаточно редко смотрю телевизор. Не потому, что как-то негативно настроен к «ящику». Я прекрасно понимаю, что есть качественное ТВ, а есть некий суррогат. Просто на просмотр зачастую не хватает времени. Глянуть новости за день в инете одной строкой – 3-5 минут, а ТВ-новости – это 35-40 минут. Но вот благодаря отпуску появилось свободное время. В половине восьмого вечера включаю новости по «1+1» (не смотрел их года полтора) и тихо офигеваю. Нет, я конечно, знаю, что происходит в стране и за ее пределами (торговый войны, Сирия, ДТП на дорогах, бегство задержанного Мельника и т.д.), но тут…

  Такое впечатление, что в мире уже наступил апокалипсис, причем полный и безоговорочный. Заинтересовался и стал смотреть выпуски ТСН в течение недели. Итог просто обескураживает. Практически в любой день первые 15-20 минут или же не менее половины новостей на ОБЩЕНАЦИОНАЛЬНОМ канале отведено под явную чернуху, причем и отечественную, и зарубежную. И это при том, что практически на каждом канале существуют еще и отдельные программы на криминальную и околокриминальную тематику!

В качестве примера приведу некоторые сюжеты  ТСН (в 19.30) за несколько дней, которыми телевизионщики радовали нас.

2 сентября:

* Вибух у харківській дев'ятиповерхівці У результаті вибуху мати з маленькою дочкою отруїлися чадним газом, а у чоловіка, який опинився в епіцентрі обпечене 70% тіла. Всіх постраждалих доставлено у лікарні. Вибух спричинив пожежу, палали одразу три поверхи.
*Балкон обвалився під пенсіонеркою з дворічною дитиною на руках У Торезі на Донеччині троє людей упали з другого поверху разом із балконом. Конструкція обвалилася під ногами літньої жінки та її сусідки з дворічною дитиною.
* Оголосили вирок кривднику журналістів Титушко Суддя у своєму рішенні не відійшла від умов угоди про примирення і призначила Вадимові Титушку 2 роки умовно. Двом іншим фігурантам по півтора року умовно.

*Суд відпустив на волю чотирьох молодиків, які битами розтрощили бар Суд залишив під вартою двох із шести затриманих, які цими вихідними влаштували масову бійку у курортному селищі Затока. Двоє постраждалих після неї досі у лікарні.
*У Києві згорів приватний будинок, який стояв на "козирному". На Позняках вщент вигорів будинок з приватним господарством, який стояв між багатоповерхівок. Ще до пожежі його власнику неодноразово пропонували відселитися добровільно.
*У Японії торнадо зруйнував сотні будинків Жертв лише дивом вдалося уникнути, але постраждали десятки людей.

*На Сумщині останки розстріляних німцями мешканців вже більше півстоліття лежать просто неба Тамтешні схили устелені людськими останками, черепи, кістки, щелепи, а після кожного рясного дощу їх стає дедалі більше.
*Понад 40 000 доларів поцупили грабіжники у Сімферополі У місцевого жителя поцупили торбу з великою сумою грошей. Він намагався наздогнати грабіжників, ті відстрілювалися.
*П'ятеро британських підлітків спалили школу Католицький коледж у графстві Ланкашир палав кілька годин, полум'я приборкували понад сто пожежників.
*У тюрмі колишній суддя-хабарник Ігор Зварич написав книгу Днями світ побачить його перша книжка з трилогії "Майн кампф в Україні". Писав її Зварич у тюрмі, там йому сидіти ще майже 6 років, тож часу на трилогію вдосталь.



3 сентября:

*14-річну школярку зґвалтували і вбили у перший день навчання Чотирнадцятирічну школярку зґвалтували і вбили в Алчевську на Луганщині у перший день навчального року. Вранці дівчинка пішла до школи, але після уроків додому не повернулася.
*У Харкові цілий день розбирають завали в квартирах Два поверхи вигоріли вщент. Ще кілька квартир були залиті водою під час гасіння пожежі. Людям дозволили повернутися до вигорілих квартир, але ночувати там постраждалі не зможуть.

*Прокуратура передала в суд обвинувальний акт стосовно врадіївських ґвалтівників Щойно його текст зачитають двом міліціонерам та таксисту з підозрюваних вони стануть обвинуваченими у зґвалтуванні та спробі вбивства 29-річної жінки.
*На Кіровоградщині працівники Ощадбанку вкрали у клієнтів півмільйона гривень Сталося це у шахтарському містечку Олександрія. Жертвами банківському грабунку стали три десятки людей. Переважно пенсіонери, інваліди та чорнобильці.
*У Польщі ледь загасили масштабну пожежу Вогонь охопив звалку металобрухту на старому автомобільному заводі. Пожежа спалахнула у місті Горжов Великопольський на заході країни. Зі стихією вогнем боролися понад 10 годин, задіяли півсотні вогнеборців.
*Працівник спецпідрозділу ДАІ протаранив насмерть двох хлопців на мотоциклі. Відомо, що зіткнення сталося вночі на трасі, при виїзді з закритого повороту. Даїшник наздогнав старенький ІЖ, провіз мотоциклістів на капоті зі сто метрів і зупинився у канаві.
*На Донеччині багатодітний батько "довиховував" дитину до смерті 6-річний хлопчик помер від черепно-мозкової травми. Дитина в муках прожила цілу ніч, ніхто з рідних не викликав швидкої.

*На Одещині отруїли більше півсотні собак Захисники тварин кажуть: стерилізовані чотирилапі впродовж тижня гинули на вулицях просто на очах у дітей і дорослих. Собачими трупами була вкрита і центральна площа міста.

*Ексклюзивне відео роботи колумбійських поліцейських Їхні будні навіть не порівняти з роботою колег в інших країнах. Гонитва за нарко-контрабандистами, сутички та стрілянина і купа смертей.

 

4 сентября

*У Дніпропетровській аварії з'явився загадковий "автомобіль-винуватець" Міліцейське авто на повній швидкості вилетіло на зустрічну смугу і буквально розчавило дві машини, ще дві іномарки пошкоджені. В лікарні опинилися п'ятеро людей. У справі вже з'явився загадковий білий автомобіль-винуватець.

*В Києві "Мазераті" вискочило на зустрічну і зіткнулось з автобусом Вночі на столичному бульварі Дружби народів Мазераті лоб у лоб зіткнулася з пасажирським автобусом. Водій спорткара надумав обганяти інші авто по зустрічній. Але на слизькій від дощу дорозі з керуванням не впорався.

*Біля Сімферополя на заправці вибухнуло авто Таксист, що саме заправляв машину метаном, загинув. Більше нікого з людей поруч не було, але ті, хто живуть неподалік, налякані не на жарт.

*Власнику автобуса, що зіштовхнувся з електровозом, винесли вирок Марганецький міський суд оголосив вирок власнику автобуса "Еталон", який 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді зіткнувся із електровозом. Ця аварія стала найбільшою в історії України.
*На Донеччині "Швидка допомога" відмовилась везти 9-річну дитину у лікарню "Швидка допомога" в Макіївці відмовилася везти дев'ятирічну дитину в лікарню, заявивши, що її рана безпечна. Дівчинка впала у під'їзді і порізала руку склом. Кров батьки самотужки не могли зупинити.

*В центрі Києва дерево розтрощило дві машини Від негоди зламався сухий стовбур, і частина його вщент розтрощила дві іномарки. Є постраждалий. Зі струсом мозку його привезли у травмпункт. Чоловік розповів, дерево впало під час стояння у заторі.
*У Миколаєві трирічний хлопчик загинув у пожежі Батьки залишили його самого удома, а коли старша сестра повернулася зі школи, квартира вже палала. Семирічна дівчинка із криками про допомогу кинулася до випадкових перехожих. Ті спробували самі витягти з вогню її молодшого братика, але не змогли.

*У Харкові коняка відкусила 12-річній дівчинці частину руки Дитина стверджує, що її укусила коняка, бо хотіла відібрати в яблуко. Лікарі не виключають ампутацію – у школярки на половині руки зідрані не лише шкіра, а й усі м'язи.
*"Клівлендський маніяк" Аріель Кастро вкоротив собі віку 53-річний чоловік повісився у власній камері, попри те, що охорона перевіряла його щопівгодини. Реанімувати "клівлендського маніяка" тюремні медики не змогли.

 

         Думаю, хватит и трех дней, чтобы составить представление о том, что у нас считается «новостью общенационального масштаба». Само собой, что автор этих строк не ратует за цензуру. Решили самые свободные украинские журналисты и их редакторы, что именно такие новости стоят во главе угла - их право. Но неужели в стране и мире день за днем в принципе не происходит НИЧЕГО ПОЗИТИВНОГО???

        Вы просто примеряйте ситуацию на себя. Скажите, в истекшую неделю вас лично ограбили, обокрали, избили, вы попали в ДТП или не дай Бог, убили кого-то из ваших знакомых или родственников? Надеюсь, что нет.

        Очевидно, что криминал и разного рода ЧП во всех странах (и мы не исключение)  были, есть и будут, но неужели они занимают половину нашей повседневной жизни?! Если подбирать новости по такому принципу и  сосредоточится на ежедневном показе, например, репортажей из морга, то через год телезрители сами будут похожи на зомби.

Раньше меня злило, когда на экране за новость выдавали какую-нибудь гламурную чушь про фестивали местечкового значения и тусовки звезд. Теперь думаю, что уж пусть лучше такую хрень крутят, чем бесконечный криминал и кровь со всех концов страны и планеты.

       За новостями я снова вернулся  в инет. И времени меньше надо, и перепроверить информацию легче. Но миллионы зрителей продолжают смотреть новостийную чернуху, исправно выпускаемую  отечественными телефабриками ужасов. И это их право.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.