Чи втратить збірна України національність?

12 вересня 2013, 10:57
Власник сторінки
0
200
Чи втратить збірна України національність?

Напевно , що на чемпіонаті світу в Росії 2018 році ,збірну України,важко буде так називати .Більш актуальніше звучатеме - Збірна федерації України з футболу.

Українська збірна все більше набирає закордонного колориту.Я не маю нічого проти цих футболістів і ні в якому разі до їх кольору шкіри чи релігійних вподобань.Але паспорт не надає української національності, він дає лише громадянство.
    З іншого боку,провівши маленький дослід,впевнено можна сказати, що для Української збірної тут немає ні чого нового.Ще в 90-х. жовто-блакитні футболки одягнули два росіянина Віктор Леоненко та Юрій Калітвінцев,
В 2000-2001 ще три Росіянина змінили громадянство на Українське. Сергій Серебренніков, Сергій Кормильцев та  Артем Яшкін на той час були гравцями Київського "Динамо"  і саме Валерій Лобановський вбачав у них перспективу,як гравців збірної.

Наступним став перехід Білоруського нападника Артема Мілевського.Напевно найскандальніша зміна громадянства в Українській збірній.Так як Артем уже був включиний до молодіжної збірної Білорушії,його ніхто не хотів відпускати.Скандал докотився до самого призидента ФІФА  Зеппа Блаттера і в решті решти все закінчилося мирно і Артем прийняв Українське громадянство.Не можу сказати ,що Мілевський став супер бомбардиром ,але не багато ,не мало провів за  національну збірну 50 матчів.

Якщо про цих легіонерів можна сказати ,що вони змінили громадянство мотивуючись грою на національному рівні,то про наступних такого не скажиш.

У 2008 за Українську збірну дебютував Сербський футболіст Марко Девіч.Зміна його громадянства в першу чергу була потрібна Харківському "Металісту".Так як діяв ліміт на легіонерів і Марко змінив громадянство ,щоб виступати як українець в основі команди.Провівши 30 матчів Марко показав хорошу і само віддану гру.Став автором не зарахованого мяча у ворота збірної Англії. Ставши одним із засуджених, він більш припав до душі нашим вболівальникам.


                          

Зовсім інша історія у Бразильського легіонера Едмара. Проживши десять років в Україні Едик(так його називають гравці збірної) встиг одружитися,взявши прізвище дружини Галовський та прийняти громадянство.  І згодом був виваний до збірної.

Наступним,більш всього стане Бразилець Тайсон.Який ,так само як і Девіч, потрібний Донецькому "Шахтера,як гравець основи з Українським паспортом.

Чи вербує Українська збірна легіонерів?Напевне ,що ні. Не враховуючи Російських та Білоруського легіонерів.Вона лише користується тими можливостями,які перед нею відкриваються. 
 
Тим біль ,що в Європі такі розклади як "добрий день"!Оминувши збірну Франції в якої особлива ситуація, ми візьмемо на розгляд збірну Німеччини.На даний момент у збірній Німеччини грають футболісти Польської,Іспанської,Ганської та Турецької національностей і досить успішно.

Проблема в тому ,вірогідно що досить скоро чемпіонат світу чи чимпіонат Європи буде мало чим відрізнятися від національних чемпіонатів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: легионеры,футбол сборная Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.