До Полтави завітала спеціальна комісія з Міністерства освіти

14 вересня 2013, 07:34
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
322
До Полтави завітала спеціальна комісія з Міністерства освіти

Реагуючи на запит народного депутата Юрія Бублика, який було проголошено 6 вересня з трибуни Верховної Ради, до Полтави завітала спеціальна інспекційна комісія з Міністерства освіти і науки України.

Збори батьків учнів закритої філії ЗОШ № 12 та жителів мікрорайону Червоний Шлях відбулися біля стін початкової школи. Окрім представників з Міністерства освіти – Марченко Тетяни (голови інспекційної комісії) та Кучерова Станіслава, до громади нарешті прийшли представники влади, а саме: Наталія Дорохова та її заступники. Ті самі чиновники, що самостійно вирішили і закрили початкову школу на Червоному Шляху.

 Комісія, до складу якої входять двоє представників Міністерства освіти та представник Полтавського обласного управління освіти, оглянула пограбовану та навмисно пошкоджену школу. Один із представників інспекційної комісії привселюдно заявив, що будівля цілком придатна для навчання, особливо якщо провести ще й ремонт. «Грибка» на стінах приміщення інспектор також не побачив, хоча про це постійно говорить очільник міськради Олександр Мамай та його «навчені» заступники.

  Напруга серед присутніх була чимала. Обурені батьки нарешті мали змогу задати начальниці міської освіти пані Дороховій усі наболілі питання: і про подальшу долю їхньої рідної початкової школи, про автобус, який то постійно ламається, то їде раніше запланованого часу, а діти стоять і чекають, і про гроші, які батьки повинні наперед здавати, щоби діти їздили до школи на автобусі, який їм спеціально дала міська влада.

  Батьки розповіли представникам інспекційної комісії, що у основному приміщенні ЗОШ № 12 не кращі умови для навчання їхніх дітей. Там категорично не вистачає приміщень, адже додалося три класи і тепер їхні діти змушені ходити на нульові уроки, що розпочинаються о 07:40, а ще годину треба їхати через усе місто до основного приміщення школи № 12. Стан більшості класних кімнат там не кращий, ніж у закритій початковій школі, бо і основне приміщення, і філія збудовані в один і той самий період часу.

  Школа знаходиться у комунальній власності міста Полтава. Але полтавська влада жодного разу не виділила коштів на її капітальний ремонт. Батьки учнів самостійно у складчину ремонтували приміщення, купували меблі. Не давши ні копійки на утримання шкільного приміщення, міський голова Мамай розпорядився пограбувати його і вивезти усе добро. Детальніше тут: http://www.poltava.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041572/.

 Народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Бублик розповів громаді та інспекторам про ситуацію з ремонтом закритої початкової школи, а також презентував текст угоди між ним, міською владою та батьками щодо ремонту шкільного приміщення.

    «Чому ж люди повинні мовчати? На наступний рік влада закриє дитячий садок у мікрорайоні, мотивуючи це тим, що так економніше, а десь в іншому куточку міста недоукомплектовані групи у дитсадках. Дякуючи силі духу і волі цієї громади інформація про школу дійшла до Києва.

  Від Полтавської влади постійно йде брехня. Міський голова Мамай заявляє, що жодну школу у Полтаві не буде закрито. У облдержадміністрації заявляють, що початкову школу закрили зі згоди батьків. Це брехня. Жодних перемовин з батьками чи громадських слухань не було.

  Наша полтавська регіоналівська влада перевершила сама себе і свої «пакращення». На зустрічі з головою Полтавської міськради, Мамай погодився повернути вкрадене зі школи, я зобов’язався долучитись до ремонту, зокрема залучити спонсорів, що приведуть приміщення у належний стан: щоб зробити харчоблок, їдальню, провести заміну вікон, облаштувати ганочок, поставити паркан. Та коли на наступний день прийшли будівельники робити заміри, щоб розпочати ремонт, їх не пустили. Сказали «хазяїн» сказав школу не відчиняти і Бублика не пускати.

 Якщо ми не підпишемо сьогодні зачитану угоду, де зазначено, що через два тижні у початковій школі має бути відновлено навчальний процес, у понеділок ми з батьками та дітьми їдемо до Верховної Ради, до Міністерства освіти та до прем’єр-міністра України», - зазначив депутат-націоналіст Юрій Бублик.

                                                                                                                                                                                                       

 http://bublyk.info/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.