Полтавська влада відмовляється повернути дітям школу на Червоному Шляху

18 вересня 2013, 07:12
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
164
Полтавська влада  відмовляється повернути дітям школу на Червоному Шляху

Влада принципово відмовилась вислухати пропозиції батьківського комітету щодо ремонту шкільного приміщення/

17 вересня 2013 року батьки та учні закритої початкової школи, що на Червоному Шляху (мікрорайон міста Полтава), нарешті зустрілися з міським очільником Мамаєм, керівництвом міського та обласного управлінь освіти, щоби дійти згоди у питанні відновлення навчального процесу для дітей 1-4 класів у закритій школі – філії ЗОШ № 12.

На жаль, конструктивного діялогу не відбулося. Влада принципово відмовилась вислухати пропозиції батьківського комітету щодо ремонту шкільного приміщення та поновлення навчального процесу у зазначеному закладі. Батьки разом із дітьми та помічниками народних депутатів від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – Юрія Бублика та Олега Сиротюка прийшли на заплановану зустріч, щоби, нарешті, розв'язати проблему задля відновлення навчального процесу для учнів початкової школи – філії ЗОШ № 12 та підписати соціяльну угоду з Мамаєм.

Проте, міська влада категорично відмовилася говорити з батьками у присутності помічників народних депутатів – міський керманич демонстративно залишив приміщення. Лише через деякий час, батьки самостійно погодилися зустрітись із чиновниками. За словами батьків, Олександр Мамай чітко заявив, що не буде підписувати ніякої соціяльної угоди про ремонт шкільного приміщення з нардепом-свободівцем Юрієм Бубликом – це справа принципова. Школи у мікрорайоні Червоний Шлях теж не буде. Мамай пообіцяв, що відремонтує дорогу-серпантин до листопада місяця цього року, якщо батьки перестануть відстоювати школу. Дати письмову обіцянку стосовно дороги міський голова відмовився. Тобто, він не гарантує цього. Адже декілька років тому уже обіцяв громаді Червоного Шляху, що не закриватиме їхню початкову школу і знайде фінансування на ремонт та утримання.

Нагадаємо, що до Полтави приїздила спеціяльна інспекційна комісія аби перевірити діяльність міського управління освіти та вивчити питання стосовно закритої початкової школи на Червоному Шляху. Представники державної інспекційної комісії побачили безліч порушень зі сторони чиновників. Про ці порушення було повідомлено Міністра освіти та науки. Ось деякі з порушень:

Під час перевірки документації міського управління освіти, виявилося, що у них взагалі відсутні документи, що підтверджують приналежність початкової школи на Червоному Шляху, так званої "філії", до ЗОШ № 12 (приміщення не значиться у статистичній звітності, Статуті, мережі закладів освіти міста). Але будівля перебуває на балансі управління освіти Полтавської міськради. Рішення про закриття так званої "філії" ЗОШ № 12 було прийняте без відповідної роз'яснювальної роботи з батьками, тобто без згоди громади. Також міська влада не створила належних умов для підвозу дітей до иншої школи: батьки сплачують кошти за підвезення учнів безкоштовним шкільним автобусом, а відстань до школи становить 23 км.

Як підсумок, представники інспекційної комісії надіслали листи до голови Полтавської ОДА та прокуратури Полтавської области з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальности посадових осіб, причетних до порушення вимог законодавства та права дітей на освіту.

"Полтавська міська влада уже вкотре відмовляється повернути дітям школу. Вони не вбачають у своїх діях явних порушень законодавства та Конституційних прав громадян України. Міський голова принципово відмовляється від підписання соціяльної угоди між громадою і владою щодо ремонту приміщення початкової школи на Червоному Шляху. Полтавські чиновники навіть не зважають на рішення Державної інспекційної комісії та рішення Міністерства освіти України. Адже, відновлення навчального процесу у початковій школі для цієї "регіоналівської" влади буде черговою політичною поразкою", – заявив очільник Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Роман Чабановський.

                                                                                              Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.