Індекс правоти платника податків

20 вересня 2013, 06:55
Власник сторінки
судебный эксперт
0
241
Індекс правоти платника податків

Індекс показує, хто - платники податків або Міндоходи і з якою перевагою відстоюють свою правоту в адміністративному суді, у разі якщо платники податків оскаржують податкові повідомлення-рішення

Для розрахунку індексу обробляються всі доступні судові рішення касаційної інстанції у справах про оскарження ППР (щомісячно близько 2 - 3 тис. судових рішень). Відмітка «50» в Індексі прийнята як точка рівноваги, коли рішення розподіляються «50:50» на користь платників податків і податківців. Все, що вище 50 вказує на перевагу в користь платників.

Якщо Індекс досягне 100, це означатиме, що рішення податківців не витримують перевірки в суді.

За перше півріччя 2013 середня відмітка Індексу склала 82, тобто в 82 випадках з 100 суд був на боці платника податків, а в 18 випадках підтримав позицію податкового органу.

У процесі розрахунку Індексу був встановлений ще один цікавий факт: податкові органи в середньому в 15 разів частіше платників податків відмовляються від своїх скарг на судові рішення. Платники податків роблять це в дуже рідкісних випадках.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суд,налоговая,податкова,оскарження,обжалование решений налоговой
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.