Музику «Перемінного току» сприйняли з постійним захватом

30 вересня 2013, 13:45
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
530
Музику «Перемінного току» сприйняли з постійним захватом

У Білу Церкву знову завітав триб’ют славетних австралійців з AC/DC московська команда EASY/DIZZY.

Днями білоцерківці на практиці скасували твердження давньогрецького філософа Геракліта, у якому ще з античних часів говорилося: «Не можна увійти в одну річку двічі». Себто не вийде у вас, дорогенькі, двічі успішно зробити одну й ту ж само справу. Ха! Генії можуть помилятися і те, що відбувалося у п’ятницю ввечері у клубі «Cabaret». То що ж сталося: Стався вибух позитивних емоцій, заряд гарного настрою і відчуття єднанням у славному музичному рок-братерстві. У Білу Церкву знову завітав триб’ют славетних австралійців з AC/DC московська команда EASY/DIZZY.

Саме з їхнього приїзду у березні поточного року організатор шоу Влад Скляр започаткував цілу серію виступів триб’ют-гуртів у Білій Церкві. Тоді москвичі, у середині концерту, підняли зал на ноги і підтримували веселощі до останньої пісні. Перед виступом Скляр мав стурбований вигляд, але погодився відповісти на кілька питань.

- Що тебе спонукало знову привезти EASY/DIZZY до нашого міста?

- Перший виступ показав, що це якісна музика, яку виконують професійні музиканти, що підходять до виконання своїїх обов’язків надзвичайно серйозно – не «лабають», не «лажають». Люди після березневого концерту дуже дякували  і просили привезти їх ще раз.

- Важко було знайти «вікно» у їхньому графіку?

- Досить важко, адже після Білої Церкви музиканти зіграють по концерту у Києві, Чернігові та Москві й відлітають на фестиваль у Німеччину де будуть «хедлайнерами» потужного фестивалю. Але я зв’язався з ними, сказав, що Біла Церква дуже хоче нової зустрічі і почув відповідь: «Для Білої Церкви ми знайдемо шпаринку між виступами!»

- Що змусило їх по-особливому поставитися до нашого міста?

- Люди. Білоцерківці – дуже відкрита, щира, вдячна публіка. Гарно сприймають класику рок-музики. Гарний зал клубу «Cabaret» й чудовий звук з апаратури магазину «Маяк» теж сильний аргумент на користь гастролей.

Щодо публіки, то Влад Скляр сказав правду – музиканти лише вийшли на сцену і зіграли привітальну пісню, як народ почав нетерпляче соватися на своїх зручних стільцях та диванах. А потім EASY/DIZZY зробили своєрідний «хід конем». Лишень соло-гітарист почав перебирати на грифі електрогітари пальцями струни, як усі впізнали перші акорди однієї з найбільш впізнаваної пісні в історії рок-музики, а саме «Thunderstruck». Все, далі предмети гарнітуру призначені для сидіння, можна було виносити із зали і викидати на смітник за непотрібністю. Зал зірвався на рівні й далі уже ніхто не мостив свою «п’яту точку» на стільця. Народ підскакував, підтанцьовував і підспівував музикантам, а ті, наче відчули шалену енергетику, й просто злилися з публікою у єдиному музичному пориві.

Кого тільки не було того вечора у залі: сиві дядьки у потертих джинсах, солідні бізнесмени-«папіки» зі своїми супутницями, жевжики-бонвівани і ті, хто нашкріб на концерт трохи грошенят. Музиканти EASY/DIZZY стерли кордони соціальних статусів і матеріальних умовностей. Того вечора панувала ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ РОК-МУЗИКА. П’янка від свободи й зворушлива від ностальгічних спогадів, «відривна» від своєї шаленої енергії та переконлива у своїй первозданній справжності. Навіть цікаво було спостерігати, як люди ледве відліплювалися одне від одного й розходилися підспівуючи – хтось на зупинку тролейбусу, а хтось на стоянку, де його чекав «Рейндж-Ровер».

У Влада Скляра, напевно боліло тіло, бо кожен намагався підійти, подякувати та вдячно лупнути по плечах чи по спині, але виглядав він задоволеним. «У жовтні в «Cabaret» виступить триб’ют гурту «Red Hot Chili Peppers», який має назву, не лякайтеся, ГКЧП. Вони не тільки майстерно грають музику легендарних каліфорнійців, але й зовні схожі на музикантів. Ще й певні цікавинки використовують з арсеналу RHCP. Які? А приходьте і побачите. Концерт відбудеться у «Cabaret» 25 жовтня!» - сказав організатор концертів.

Костянтин Климчук

фото: Ігор Мелішенко 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: EASY/DIZZY
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.