Полтавці із робочим візитом відвідали США

04 жовтня 2013, 07:14
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
156
Полтавці із робочим візитом відвідали США

Метою подорожі було отримати знання з організації співпраці громадського сектору та державних органів влади, зрозуміти витоки громадянської активності американського суспільства.

Протягом десяти днів Олександр Бублик ( сільський голова Ковалівської сільського ради ) та Євген Янкевич ( помічник народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання  «Свобода» Юрія Бублика), перебували з робочим візитом у місті-побратимі Полтави – Ірондеквойті (штат Нью-Йорк). Окрім них делегатами від області цього разу були  ще троє полтавців. Метою подорожі було отримати знання з організації співпраці громадського сектору та державних органів влади, зрозуміти витоки громадянської активності американського суспільства. Прикладом для наслідування стало місто-побратим Полтави Ірондеквойт. В цьому місті проживає багаточисленна українська громада та діє Українська Федеральна Кредитна Спілка.

Кожний з цьогорічних учасників подорожі має позитивний досвід роботи у сфері громадянського суспільства та досягнення у професійній сфері. Організацію і фінансування подорожі здійснено за програмою «Відкритий світ» уряду США, яка була заснована Конгресом США в 1999 році та у 2003 році була поширена на Україну. Програма «Відкритий Світ» покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам з різних галузей зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань. Тому, кожен з полтавських делегатів взяв активну участь в обміні досвідом і ознайомився із реаліями життя американських колег. Полтавціпроживали в американських родинах з українським корінням, що дозволило їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям у США. Приймаючі родини, у свою чергу, одержали можливість довідатися про Україну «з перших вуст» –  від людей, що формують її новий вигляд. Мовного бар’єру майже не було, бо українці Ірондеквойту ще досі плекають рідну мову. Також делегати мали зустрічі в мерії, вивчали досвід громадських організацій, шкіл, бібліотек. 

«Полтава, на жаль, через пасивну позицію міської влади, практично не розвиває партнерські зв’язки із містом-побратимом із США. Довгі роки відносини ледь жевріли, і то лише стараннями громадських ентузіастів. Тому, поїздка до Ірондеквойту полтавців - це важливий крок до налагодження системної співпраці між громадами обох міст», – зазначив народний депутат України Юрій Бублик.

До цього часу роботу з підтримання стосунків здійснює волонтерський комітет міст-побратимів Полтава-Ірондеквойт. Ініціатором партнерства  у далекому 1992 році стала Тамара Денисенко, яка зробила чималий внесок у розвиток  відносин, за що відзначена почесними відзнаками міста Полтави.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.