КЛИЧКОМАНІЯ

07 жовтня 2013, 06:58
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
229

Ейфорія швидко спаде, бо Кличко все-таки не уособлює Україну.

Вигравши в Олександра Повєткіна, Володимир Кличко додав якийсь відсоток-другий до президентського рейтингу свого брата.

Узагалі цей боксерський бій набув політичних ознак. Кличко нібито уособлював Україну, а Повєткін - Росію. Ось, мовляв, як треба діяти з Росією. По зубах їй - хрясь!

Хтось із політиканів навіть поспішив сказати, що цей бій об’єднав Україну. Якби ж це було так насправді. Для цього досить зайти в соціальні мережі. Якщо Захід і Центр у своїй більшості справді радів за Кличка й Україну, то Схід і Південь більше переймався конфліктом Яценюка з якимось білорусом під час боксерського поєдинку. Наш сусід не встав під час виконання Гімну України. Це завуальоване бажання теж українців, аби виграв Повєткін.

Ейфорія швидко спаде, бо Кличко все-таки не уособлює Україну. Він народився в Середній Азії, українською не спілкується, навіть губами не плямкав під час виконання Джамалою Гімну України, а величиною у боксі став за кордоном не завдяки, а радше всупереч Україні. Так що переносити реалії боксерського поєдинку на російсько-українські взаємини таки не варто. Тим паче, що в нокаут Кличко Повєткіна не послав, а після трьох нокдаунів той втримався на ногах.

Навіть якщо Україна підпише у Вільнюсі договір про Асоціацію з Євросоюзом, це буде лише нокдаун для Росії, до якого вона, здається, вже давно, на відміну від Повєткіна, морально готова. А що буде далі? Невже Янукович, отримавши перемогу на західному напрямку, круто поверне на схід, аби не наразитися на аперкот від Путіна, тим паче що зима на носі, а ми все ще залежні від російського газу? Ось і Микола Азаров, не соромлячись, заявляє, що народ визначить, чи йти йому до Митного Союзу. Це він має на увазі проведення злощасного референдуму, затіяного комуністами.

Януковичу за будь-яку ціну треба стати вдруге президентом. Своєю бутафорною євроінтеграцією він вибив козирі в опозиції. Тепер слід добитися рішучого успіху на східному напрямку, аби задобрити російськомовного виборця. Однієї лівої, якою Кличко розправився з Повєткіним, буде замало.

 

Анатолій ВЛАСЮК

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.