Полтавська влада віддає землі під забудову без дозволу громади

15 жовтня 2013, 11:05
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
152
Полтавська влада віддає землі під забудову без дозволу громади

Полтавці просили допомоги у протистоянні з невідомими особами, які розпочали демонтаж дитячого майданчика

09 жовтня 2013 року до громадської приймальні народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрія Бублика та до Полтавської міської організації ВО «Свобода» звернулися жителі будинку, котрі мешкають на вулиці Жовтневій, 46в. Полтавці просили допомоги у протистоянні з невідомими особами, які розпочали демонтаж дитячого майданчика, розміщеного біля їхнього будинку. Жодних дозвільних документів невідомі не демонстрували.

 Будинок на Жовтневій, 46в – один із найбільших у Полтаві. Його збудували ще у 1933-му році. Як зазначають самі жителі, будинок старий і немає навіть міцного фундаменту. Тобто, якщо розпочнуться будівельні роботи (копання котловану та забиття сваїв), то житлове приміщення впаде.

11 листопада 2011 року Полтавська міська рада надала ТОВ «Форма Груп» в оренду земельну ділянку площею 6788 квадратних метри, розташовану біля вищезгаданого будинку. За нечисленними документами, які надав представник фірми-забудовника, виявилось, що на даній земельній ділянці має бути зведений багатоквартирний житловий будинок із вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом. Лише 16 вересня 2013 року виконавчий комітет Полтавської міської ради надав дозвіл ТОВ «Форма Груп» на знесення об’єктів благоустрою, а у даному випадку – дитячого майданчика, для облаштування будівельного майданчика на Жовтневій, 46в. Громаду, як зазвичай, не попередили і думкою полтавців не цікавилися. Проте, термін оренди цієї земельної ділянки закінчується 1 листопада 2013 року.

 Як розповіли жителі будинку, ще у серпні на дитячому майданчику з’явилися два металеві будівельні «вагончики». 27 вересня невідомі, назвавшись будівельниками, демонтували металевий паркан довкола місця розваг дітей та почали розбирати гаражі, прибудинкові споруди.

 Коли невідомі торкнулися дитячого майданчика, збентежена громада викликала міліцію та звернулась до свободівців. На незаплановану зустріч із громадою завітав і представник фірми-забудовника ТОВ «Форма Груп». На прохання показати дозвіл на демонтаж дитячого майданчика або ж проект забудови ділянки, останній сказав, що наразі таких документів при собі немає.

 «Це типова ситуація для сучасної України. Із подібними справами наші побратими часто зустрічаються в тому ж Києві. Забудовникам просто треба відтермінувати час, аби продовжити оренду даної ділянки та не втратити її. Тобто, за ці останні тижні жовтня ТОВ «Форма Груп» має створити видимість будівельних робіт на ділянці, щоб обнести її парканом і через деякий час продовжити з Мамаєм договір оренди.

  Наразі наші юристи вивчають ситуацію. Та хочу запевнити громаду, якщо вони вирішать боротися далі, то ВО «Свобода» завжди готове їх підтримати», – зазначив голова Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Роман Чабановський.

 Свободівці призупинили діяльність будівельників й встановили назад, демонтовані представниками фірми, дитячі гірки. 10 жовтня 2013 року за ініціятиви активістів будинку на вулиці Жовтневій, 46в відбудуться збори, під час яких люди спланують свої подальші дії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.