«Арсенал-Київщина» витримав напад комсомольців

20 жовтня 2013, 15:17
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
228
«Арсенал-Київщина» витримав напад комсомольців

Гравці білоцерківського клубу змогли перервати невдалу серію ігор

Ті з білоцерківців, хто любить футбол і не прийшов 19 жовтня на стадіон «Трудові резерви», тепер можуть собі кусати лікті, носа, вуха і що там ще радять у народі. Ще б пак, адже на полі вирували емоції, точилася боротьба і таки був футбол.

Перед звітною грою душу гризла тривога, адже «Гірник-Спорт» із Комсомольська є твердим середняком турнірної таблиці ще й має у своєму складі лідера бомбардирських перегонів. Тим часом білоцерківська команда зазнала двох поспіль поразок.

Матч розпочався досить жваво, і «Арсенал-Київщина» одразу почав притискати суперника до воріт й невдовзі створив непоганий момент для Дениса Катрюка.  Денис мав час озирнутися і прицілитися, але послав м’яча поряд зі штангою. Жаль, адже гольові моменти даються білоцерківцям дуже важко. Взагалі, атака – наше слабке місце. Якщо поглянути на статистику, то побачимо, що «Арсенал» забиває менше одного м’яча за дві гри. Це нікуди не годиться. А от в обороні відпрацьовують «каноніри» досить пристойно і пропускають трохи більше одного м’яча за гру.

Тим часом гра вирівнялася, і гості пробують вразити ворота нашого кіпера Сергія Русана з далекої відстані. Марно. У відповідь білоцерківський плеймейкер Джамаль Кізілатеш спробував «розрізати» пасом комсомольську оборону, але захисники в червоній формі (саме так!) прочитали комбінацію.

А потім були дві хвилини, які дали істинне задоволення цінителям футболу. Правий вінгер «гірників» прорвався правим флангом і віддав пас в на лінію штрафного майданчика де був Саба Тавадзе. До того кинувся захисник білоцерківців, але відлетів від грузина, як «Таврія» від бампера «Хаммера» п’яного «мажора». Удар грузина у ближній кут був невідпорним.

Не встигли вболівальники висловити прокльони і повисмикувати рослинність на голові, як рахунок зрівнявся. «Каноніри» швидко розіграли м’яч з центра поля і, поки комсомольці відкорковували шампанське та розрізали торт, зрівняли рахунок. Денис Катрюк знову намагався зіграти вишукано й це йому вдалося.  Акцентований удар з лінії штрафного майданчику – на табло вискочила ще одна цифра «1». Замість тортика комсомольці «схавали» порцію добірної лайки від свого тренера Ігоря Жабченка. Свого часу він виступав далекого 1989 року за білоцерківське «Динамо», але прославився граючи за «Чорноморець», «Дніпро», «Шахтар» та волгоградський «Ротор». Ще й має у активі більше десятка ігор за національну збірну. Його помічник, Юрій Сак, також відома фігура в українському футболі.

Тим часом на полі спалахнули пристрасті й гравці почали грубіянити. Наш Юрій Ткачук отримав «гірчичника». Це ще не вечір, у другому таймі почнеться справжній «жовтень».  Команди боролися за центр поля завзято і не жаліли своїх ніг, а про суперника і говорити поготів.

Наприкінці тайму «Арсенал» мав змогу піти відпочивати у гарному настрої. Двічі поспіль наші гравці подавали з кута поля. У першому випадку м’яч пролетів поблизу воріт у небезпечній близькості, а у другому випадку комсомольський захисник невдало скинув круглого під удар Кізілатешу. «Ми не шукаємо легких шляхів!» - подумав Джамаль і спробував зобразити сценку «Зідан забиває «Байеру» у фіналі Ліги чемпіонів». Що сказати, наш гравець не Зінедін. Перша половина гри закінчена. Дехто бурчав на суддю, але, правий був один із журналістів: «Та він такого ж рівня, як і гравці. На полі теж не футбольні аси бігають, тож і арбітр помиляється!»

Другий тайм був схожий на «рубілово». П'ятнадцять хвилин минули у жорсткій боротьбі. Закінчилася штовханина тим, що Сергій Рябцев зумів знайти шпарину у захисті комсомольців і вискочив віч на віч із кіпером гостей. Але є в Сергія гріх – такі моменти він не реалізовує категорично. Почав підтанцьовувати біля м’яча і ударив голкіперові в ноги. Це не перший випадок і боюся не останній.

Тут же пішла «оборотка» і №10 «Гірника-Спорту» з самісінького центру нашого штрафного майданчику влучив у руки Сергію Русану. Ні, сформулюємо інакше: Сергій Русан напрочуд вдало вибрав позицію. Повернули комсомольці борг.

На 78-й хвилині сталася подія, яка докорінно змінила хід гри. Два поспіль порушення правил, у тому числи напад комсомольців на Русана у воротарському майданчику, суддя трактував не на нашу користь. Коли «каноніри» вказали (м’якенька так) арбітрові на несправедливість, той двічі змахнув перед ними жовтими картками.

В самому кінці гри комсомольці почали з дикими криками падати у нашому штрафному майданчику, але суддя з Івано-Франківська Андрій Нізола ігнорував пекельні комсомольські муки. Хіба що призначив на останній хвилині доданого часу небезпечний штрафний удар в бік наших воріт, тагравець гостей з 24-х метрів пробив вище перекладини. Нічия.

Після гри тренер гостей емоційно відмовився прийти на прес-конференцію, а головний тренер «Арсеналу» Вадим Мандрієвський сказав: «Ми дуже передживали перед грою. Команда будується лише чотири місяці тож не всі гравці виявилися готовими до навантажень Другої ліги. Є травмовані гравці, яких нам не вистачає. Добре, що починає тренуватися в загальній групі Євген Савчук. Це посилить конкуренцію серед гравців. Сьогодні ми ризикнули і вибрали атакувальний варіант стартового складу, зігравши, фактично, з трьома форвардами. Перший тайм вдався, другий був трохи гірший, але зуміли вирвати очко у грі».   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,Арсенал-Київщина,Гірник-Спорт,Комсомольськ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.