Юрій Бублик: «Основна діяльність народного депутата – писати Закони України»

24 жовтня 2013, 08:05
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
135
Юрій Бублик: «Основна діяльність народного депутата – писати Закони України»

У 2012 році, за результатами парламентських виборів, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» здобуло 37 депутатських мандатів. Уперше в українському парламенті з’явилася фракція націоналістів у ВРУ

У 2012 році, за результатами парламентських виборів, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» здобуло 37 депутатських мандатів. Уперше в українському парламенті з’явилася фракція націоналістів – у Верховній Раді VII скликання Всеукраїнське об'єднання "Свобода" сформувало четверту за чисельністю фракцію. Депутати-націоналісти постійно подають приклад «регіоналам» та їхнім сателітам комуністам, а також усіляким «тушкам»: дисципліновано відвідують засідання ВРУ, комітетів, депутатських комісій, беруть участь практично в кожному обговоренні питання порядку денного сесії, та головне – пишуть законопроекти, спрямовані на  підвищення соціального рівня життя українців.

Законотворча діяльність – основна діяльність будь-якого народного депутата України. Станом на 10 жовтня 2013 року депутати-свободівці зареєстрували у канцелярії ВРУ 150 законопроектів. Особисто мною, у співавторстві із іншими опозиційними депутатами, було підготовлено та зареєстровано 4 законопроекти.

Навесні було запропоновано pаконопроект «Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» (зареєстрований 22.03.2013 р. під номером 2622). Прийняття цього законопроекту дозволило б на рівні бюджетного законодавства закріпити чіткий механізм розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між адміністративно-територіальними одиницями України. Адже, за статистикою, станом на сьогодні найбільші фінансові вливання з держбюджету чомусь одержують східні регіони України, зокрема Донецька область, а населення і бюджет деяких інших обласних центрів не отримують субвенцій взагалі.

До мене, як до народного депутата України, неодноразово зверталися громади із Гожулівської, Новоселівської сільської ради, із міста Полтави (Київський район міста Полтава, мікрорайон Рибці) із проханням вирішити питання щодо проблем постачання електроенергії обласним відділенням «Полтаваобленерго». Тож наступним був зареєстрований законопроект про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо покращення становища споживачів електричної енергії) від 24.05.2013 р. (№ 2137а). Даний законопроект був внесений з метою врегулювання питання оплати за електроенергію, спожиту громадянами, створення правових та економічних засад, спрямованих на забезпечення  належних умов життя. Внаслідок набуття чинності цим документом споживачам електроенергії були б надані соціальні гарантії шляхом встановлення максимальних меж заборгованості за спожиту електроенергію та заборони припинення електропостачання незахищеним верствам населення. 

  Наприкінці літа, 16 серпня, за номером 3099 було зареєстровано у Верховній Раді ще один законопроект, створений за моєї участі – «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо здешевлення вартості робіт з підготовки та проведення земельних торгів». Підготовкою цього законодавчого акту ми намагалися вирішити проблемне питання високої вартості робіт з підготовки та проведення земельних торгів.

Останнім законопроектом, який був розроблений за моєї участі та зареєстрований у канцелярії Верховної Ради, став законопроект за номером 3219 «Про розробку Кабінетом Міністрів України Порядку використання земель Міністерства оборони у сільськогосподарських цілях». Позитивне голосування за цей документ забезпечило б врегулювання відносин між юридичними та фізичними особами, які хочуть взяти землі оборони в оренду для сільськогосподарського обробітку, та військовими частинами, котрі можуть їх в оренду надавати  за   погодженням   з  органами  місцевого самоврядування  або  місцевими  органами  виконавчої  влади. Адже частина цих земель раніше використовувалася для сільськогосподарських цілей військовими радгоспами, а тепер, після припинення існування військових радгоспів, передача цих земель в оренду суб’єктам господарювання неможлива через відсутність механізму їх передачі, що призводить до погіршення якості землі та заростання їх бур’янами та чагарниками.

Як уже зазначалося, основна діяльність народного депутата – це написання Законів України, але окрім цього є ще робота у виборчому окрузі. Мене було обрано депутатом по 145-му мажоритарному окрузі, до якого входить місто Полтава (Київський район), Полтавський та Котелевський райони. Із метою налагодження діалогу з моїми виборцями, у січні цього року було відкрито 5 громадських приймалень народного депутата: 4 стаціонарні та одна пересувна. За період моєї діяльності у стінах Верховної ради України та роботи з громадою було вирішено чимало важливих питань. Наприклад, до моїх приймалень часто звертаються громадяни, які, в силу певних обставин, стали інвалідами під час проходження військової служби. Тож я підготував ще один законопроект «Про внесення змін до пункту 3 статті 5 розділу ІІ Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» щодо інвалідів I та II групи військовослужбовців», який зараз знаходиться на розгляді  фракції ВО «Свобода» і, сподіваюся, найближчим часом буде зареєстрований у ВР.

Одне з моїх основних завдань, яке я втілюю в життя у своєму 145-му виборчому окрузі, – згуртування громади та її самоорганізація. Адже без згуртованої громади, без її волі до справедливості не можна подолати українофобів та олігархів, які знаходяться при владі. Треба змінювати цю гнилу державну систему і обирати справжню українську владу, а для цього громада має бути одним цілим і кожен українець має відчувати себе господарем на своїй, Богом даній землі.

Прикладів, коли згуртована громада повстала проти цієї несправедливої «регіоналівської» влади і досягла позитивних для себе результатів є безліч. Візьмемо хоча б 27 вересня 2013 року, коли полтавці прийшли до міського очільника Мамая з вимогою відмінити грабіжницькі тарифи на комунальні послуги, які ним же і були прийняті. Лише завдяки волі та згуртованості громади, а також підтримки ВО «Свобода», міський голова здався і вже  на наступний день скликав засідання міськвиконкому, на якому скасували здирницькі тарифи. До речі, усі новини, пов’язані з моєю депутатською діяльністю у Верховній Раді чи в окрузі, можна знайти на персональному сайті: http://bublyk.info/.

Я не перестаю повторювати, що усе залежить від громади. Подальша доля України, міста чи села залежить від кожного українця. І більшість населення України уже не купиш за гречку – нинішній «регіоналівський режим» має це усвідомити. На найближчих виборах, які відбудуться у 2015 році, треба обрати ту владу, яка дійсно дбатиме про добробут України, а не про свої інтереси та наповнення власних кишень.


                                                                                                                     народний депутат України Юрій Бублик 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.